Ford nyttekjøretøy elektrifiseres

 
Ford nyttekjøretøy elektrifiseresBildet: Ny og helelektrisk 2-tonns Ford Transit forventes lansert i 2021.
Fords flåte av nyttekjøretøy skal elektrifiseres. Nylig ble en helelektrisk 2-tonns Transit presentert.

Nye elektrifiserte kjøretøy, inkludert en helelektrisk 2-tonns Transit, online-tjenester og strategiske partnerskap skal bidra til enda større produktivitet for Ford sine nyttekjøretøykunder i Europa.

En rekke nyttekjøretøy-nyheter ble presentert på Fords «Go Further» - arrangement i Amsterdam. En helt ny og helelektrisk 2-tonns Ford Transit som forventes lansert i 2021 og en ny 8-seters Tourneo Custom som kommer senere i år, var blant de mange nyhetene. I tillegg ble det presentert en rekke løsninger som skal gjøre arbeidsdagen enklere og mer produktiv for Fords næringskunder. I alt annonserte Ford hele 16 elektrifiserte nyttekjøretøy og personbiler i dag.

- Ford leverer robuste og fleksible kjøretøy med en rekke drivstoffeffektive og elektrifiserte drivlinjer. Næringskundene trenger i tillegg smartere og mer integrerte online-løsninger for å forenkle hverdagen. Med Fords innebygde modemløsning forandres alt. Smarte løsninger for våre nyttekjøretøy vil hjelpe kundene våre med å administrere kjøretøyene sine mer effektivt, sier adm. dir. Ford Motor Norge Per Gunnar Berg i en pressemelding.

Ford var for fjerde året på rad det mest solgte nyttekjøretøymerket i Europa i 2018. I fjor hadde merket sitt beste nyttekjøretøysalg på hele 25 år. Med et helt nyutviklet modellutvalg av elektrifiserte nyttekjøretøy kan Ford tilby et omfattende utvalg av drivlinjer.

En prototype av den nye helelektriske 2-tonns Transit ble også vist frem på «Go Further»-arrangementet. Denne settes i produksjon i 2021 og bidrar til renere byer med mindre støy, samtidig som den reduserer driftskostnadene.  Varebilen er utviklet for å innfri behovene til de som frakter varer i urbane miljøer. Den helelektriske 2-tonns Transit blir tilgjengelig med flere karosserier, stor nyttelastkapasitet og er alltid «online». Det elektriske drivverket er utviklet for å ha tilstrekkelig rekkevidde for bruk til de fleste oppgaver og under alle slags værforhold.

Allerede i dag tilbyr Ford sammen med StreetScooter en helelektrisk varebilløsning for såkalte «last mile»-leveringer. Den Transit-baserte StreetScooter WORK XL blir bygget på Fords fabrikk i Köln i Tyskland. Den er for tiden i drift hos Deutsche Post DHL. I løpet av året vil WORK XL-kjøretøy være med i pilotprogrammer i en rekke virksomheter i Tyskland, Nederland og Belgia.

Transit Custom ladbar hybrid er en forhjulsdreven bil som drives av en elektrisk motor/generator med en 13,6 kWh lithium-ion batteripakke. Fords prisvinnende 1.0-liters EcoBoost bensinmotor fungerer utelukkende som en rekkeviddeforlenger, som lader batteriet på de turene der lading fra strømnettet og regenerering av bremseenergi ikke gir tilstrekkelig rekkevidde. Nye Transit Custom ladbar hybrid har et antatt CO2-utslipp på 75 g/km og et forbruk på 0,33 l/mil.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår