Ford Transit Custom blir helelektrisk

 
Ford Transit Custom blir helelektrisk
Ford tok i dag nok et stort og viktig skritt på veien mot en helelektrisk fremtid da Ford Pro avslørte de første detaljene om den nye helelektriske E-Transit Custom.

Kort tid etter at produksjonen av nye E-Transit startet i mars i år, annonserte Ford Pro ytterligere 4 nye helelektriske nyttekjøretøy som alle vil bli lansert innen 2024, og allerede idag trekkes duken av det første av disse 4, den nye helelektriske arvtakeren til Europas mest solgte varebil*, E-Transit Custom.

Den er utviklet fra bunnen av for å sette en helt ny standard i 1-tonns segmentet og skal hjelpe bedrifter i hele Europa med å være mer bærekraftig, forenkle overgangen til en helelektrisk nyttekjøretøyflåte og samtidig øke produktiviteten.

Den nye helelektriske varebilen er også utviklet for sømløst å passe inn i Ford Pros økosystem av produktivitetsforbedrende og verdiskapende løsninger. E-Transit Custom vil også være fullt kompatibel med Ford Pro flåtestyrings- og ladeløsninger for økt driftstid og reduserte driftskostnader.

Opptil 380 km helelektriske rekkevidde – tilkoblet 24/7
Ved hjelp av en kompromissløs helelektrisk arkitektur har den nye helelektriske arvtakeren til Europas mest solgte varebil, en beregnet elektrisk rekkevidde på opp til 380 km**. Den kan lades med DC-hurtiglading, den vil få god tilhengerkapasitet, noe som er viktig for at mange av kundene i segmentet skal kunne velge elektrisk, og den har en helt ny og dynamisk styling. Nye E-Transit Custom vil øke produktiviteten til helt nye nivåer ved hjelp av sofistikerte digitale løsninger og den vil være tilkoblet 24/7.

– Dette representerer virkelig et veiskille for vår nyttekjøretøyproduksjon i Europa og er et nytt og viktig skritt for å realisere Ford Pro sine ambisjoner. Betydningen av at Europas mest solgte varebil nå blir helelektrisk og støttes av alle våre Ford Pro løsninger for økt produktivitet for europeiske bedrifter, kan ikke overvurderes, sier Hans Schep, general manager, Ford Pro i Europa.

Teknologi som gjør bilen om til en strømkilde for verktøy og annet utstyr
Blant funksjonene som nye E-Transit Custom kommer med er Pro Power Ombord. Dette er en teknologi som gjør din bil om til en energikilde til lys, utstyr og verktøy når du måtte ha behov for det.

Det uttrykksfulle og moderne designet gjør den helelektriske 1-tonns varebilen til et arbeidskjøretøy som bedrifter i alle størrelser vil bli stolte over å bruke og å eie. Med fullt LED-lys og et distinkt nytt design vil E-Transit Custom være «benchmark» i 1-tonns segmentet.

– Nye E-Transit Custom vil bli svært etterspurt i det norske markedet
Ford Transit Custom har i flere år vært blant de aller mest populære 1-tonns varebilene i Norge. Nå forventer Ford Motor Norges administrerende direktør også stor etterspørsel etter den helelektriske varebilnyheten.

– Etter den enorme interessen som vår nye helelektriske 2-tonns E-Transit har skapt blant norske kunder, forventer vi at E-Transit Custom også vil bli en svært etterspurt helelektrisk varebil i det norske markedet. Med vårt nye økosystem av tjenester som øker bedriftenes produktivitet og reduserer kjøretøyenes nedetid til et minimum, kan Ford, som allerede i en årrekke har vært Europas mest solgte nyttekjøretøymerke, nå levere en kombinasjon som er som skapt for Norge, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Ford vil lansere hele fire nye helelektriske nyttekjøretøy i løpet av 2024
Tidligere i år annonserte Ford at innen 2024 vil hele fire nye helelektriske nyttekjøretøy, i tillegg til E-Transit som nå er i produksjon, lanseres i den ikoniske Transit-familien: Nye Transit Custom og Transit Courier og de helelekrtriske personbilutgavene - flerbruksbilene Tourneo Custom og Tourneo Courier.

Ford vil starte produksjonen av nye E-Transit Custom andre halvår 2023, og den vil være en del av det bredeste tilbudet av Transit Custom som noensinne er tilbudt europeiske kunder. Ytterligere produktdetaljer vil bli offentliggjort i september i år.

Alle Transit Custom-variantene vil bli produsert av Ford Otosan – Fords joint venture-selskap på Kocaeli-fabrikken i Tyrkia. De annonserte nylig en investering på 2 milliarder EURO i deres fabrikker hvor Transit-familien for Europa produseres.

Som ytterligere ett ledd i Fords storstilte plan for en helelektrisk fremtid i Europa, annonserte de også nylig at det jobbes med et nytt industriledende joint venture-selskap i Tyrkia. Dette skal etter planen bli en av de største fabrikkene for produksjon av batterier til elbiler i hele Europa. Målet er å starte produksjonen rundt 2025 med en årlig kapasitet på mellom 30 og 45 Gigawatt timer.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår