Fornøyd servicerørlegger

 
Fornøyd servicerørleggerBildet: Den vanlige kunden ser sjelden hva som ligger bak veggen eller i taket, men her finnes alle installasjonene som drifter dørene til kjøpesenteret K1.
På kalde dager merker du det spesielt godt. Den varme luften som blåses varmt ned i nakken når du går inn de automatiske glassdørene i et kjøpesenter.

Vi møter servicerørlegger Tapani Tanhua (31) ved inngangspartiet til kjøpesenteret K1 på Langnes i Tromsø. I dag er han på plass for å skifte deler på maskinen som blåser ned varmluften. Som servicerørlegger hos Bravida er Tapani Tanhua hver dag på farten rundt til selskapets mange kunder.
– Ingen dag er lik. Jeg har varierte dager, og gjør hele tiden noe forskjellig.

Tanhua er opprinnelig fra Finland, men kom til Bravida i Tromsø etter to år i Vadsø. I dag bor han og sykepleierkona sammen med tre barn på Storelva. Rørleggerutdanningen tok Tanhua i Finland, etter at han fikk se arbeidsdagen til en kamerat som også var rørlegger.
– Jeg ønsket å jobbe i byggebransjen, og da fant jeg ut at rørlegger var det beste.
Han og familien flyttet til Norge da arbeidsmarkedet generelt, og byggebransjen spesielt, sto stille i Finland.

– Jeg liker å jobbe og liker ikke å være i ro. Jeg ønsket meg en trygg arbeidsplass, og det har jeg funnet i Bravida. Det er godt å jobbe i et stort konsern, og den tryggheten jeg føler som arbeidstaker gjør at jeg kan fokusere på jobben og ikke alt mulig annet. Vi har gode verktøy, gode biler, bransjens beste pensjonsordninger, gode bonusavtaler og god lønn. Alt er i orden, sier Tapani.

For servicerørleggerne gjelder en bonusordning basert på overskuddet i serviceavdelingen, i tillegg til at det gis individuell bonus. I Bravida jobber servicerørleggerne primært med bedriftskunder. Selskapet har kontor på Lanes, men Tapani og hans kollegaer er stort sett ute hos kundene hele dagen.

– Jeg liker å jobbe selvstendig, og jeg har også mye kontakt med kundene selv. Det liker jeg, samtidig som jeg har kollegaer jeg kan spørre om råd dersom det er noe jeg ikke får til, eller en løsning jeg ønsker synspunkter på, sier Tapani.

Nylig gjennomførte Bravida Tromsø en arbeidsmiljøundersøkelse blant annet ansatte. Undersøkelsen viser at 7 av 10 ansatte er svært fornøyd med sin egen arbeidssituasjon.

– Lederen vår lar oss jobbe selvstendig, samtidig som han styrer slik at vi ikke får for mye jobb på en gang. Det er også lett å si ifra hvis det er noe som blir galt, og da fikses det raskt. Lederen min har lang erfaring som rørlegger, som gjør det enkelt å spørre ham om råd, mener Tapani.

– Hva liker du best med jobben din?

– Det er vanskelig å si, jeg liker alt. Men jeg liker aller best at det er en variert arbeidsdag.

Bravida Tromsø har den siste tiden fått mange nye oppdrag, ikke bare innen rør, men også elektro og ventilasjon. Selskapet er i dag den største totaltekniske leverandøren i Tromsø. – Vi er stadig på utkikk etter dyktige medarbeidere, og servicerørleggere spesielt, sier serviceleder rør, Kjell Sannes, i Bravida Tromsø.

(Kilde: iTroms.no)

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår