Første samling før Yrkes-EM i Polen

 
Første samling før Yrkes-EM i PolenBildet: Det norske Yrkeslandslaget 2023 med støtteapparat.
Denne uken var Yrkeslandslaget 2023 samlet til første samling på Gardermoen. Med det startet forberedelsene til Yrkes-EM 2023 i Gdansk, Polen.

Norge skal delta i 15 fag under Yrkes-EM 2023. På samlingen var utøverne fra 15 fag til stede sammen med sine trenere (Eksperter) og støtteapparatet i fra WorldSkills Norway.

– Det var veldig motiverende å starte opp arbeidet mot Yrkes-EM, sier lagleder for Yrkeslandslaget, Yvonne Soggemoen.

- Vi fikk startet prosessen med å bli kjent og å informere om reisen mot EM. Å inspirere, motivere og utvikle norske ungdommer til å bli den beste utgaven av seg selv, er kjernen i vårt arbeid, og dette skal vi gjøre i felleskap som ett lag, ikke som individualister. Derfor har vi lagt opp til fire samlinger gjennom vinteren, hvor vi skal bygge et sterkt felleskap for å hjelper hverandre til å yte vårt beste under EM, sierSoggemoen.

- På denne første samlingen ble det mye informasjon, men også litt tid til fellesaktivitet. Vi utfordret blant annet alle til å hoppe fritt-fall i en vindtunnel og hadde foredrag med Marco Esafadi. Alle utøverne er kvalifisert gjennom Yrkes-NM eller andre uttakskonkurranser. Bak hver utøver står en bransjeorganisasjon som bidrar med faglig ekspertise i form av en personlig trener for hver utøver, sier hun.

– Eksperten, eller landslagstreneren,  er en svært viktig faktor i å heve kompetansen på reisen mot EM. En nøkkeloppgave for eksperten er å utvikle utøveren faglig og å bygge trygghet på at en er optimalt forberedt før vi reiser til EM. Denne treningen skjer mellom samlingene i hjemlige omgivelser, på arbeidsplassen til ekspert eller utøver eller på en skole hvor det er tilrettelagt for trening, sier Bjørnar Valstad, Daglig leder i WorldSkills Norway.

– På samlingene er fokus å bygge laget. Vi starter derfor i år forberedelsene tidligere enn noen gang, og håper med det å få tid til å bygge et lag med sterkt samhold og etablere et godt treningsregime. Hovedfokus på denne samlingen derfor å gjøre ungdommene forberedt på det som i venter om 10 måneder i Polen og etablere gode trenings- og utviklingsplaner for de faglige treningene som må skje mellom samlingene, avslutter Valstad.

FAG OG UTØVERE PÅ YRKESLANDSLAGET 2023:                                 

Health and Social Care - Emma Straub

Hotel Receptioning - Kayleigh Phillips

Floor Laying - Leon Seilen

Electrical Installations - Fredrik Vehus Skjerve

Heavy Truck Maintenance (Host presentation skill) - Sondre Lindkvist Klungeland

Autobody Repair - Per Magne Svardal

Automobile Technology - Sindre Løland

Car Painting - Heidi Halstadtrø

Mechanical Engineering Design – CAD  - Lasse Sætre

Mechatronics (Team of 2) - Eskil Myhre

Mechatronics (Team of 2) - Vetle Midteng

Welding - Steffen Skaget

Hairdressing - Andrea Smeby

Landscape Gardening   (Team of 2) - Johanne Kalager

Landscape Gardening   (Team of 2) - Kristian Husum

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår