Første styremøte for nytt vannsenter

 
Første styremøte for nytt vannsenterBildet: Styre- og varamedlemmer deltok i det første styremøtet i Nasjonalt senter for vanninfrastruktur AS. Første rekke fra venstre: Lars Atle Holm (NMBU), Sigurd Grande (Oslo kommune, styreleder), Ingunn Tryland (Norsk Vann) og Finn Bangsund (MEF). Andre rekke fra venstre: Ari Soilanmi (RIF), Yngve Wold (Norsk Vann) og Sjur Tveite (Prosjektleder). Tredje rekke fra venstre: Terje Reiersen (Basal), Torbjørn Loteh Vik (Brødrene Dahl) og Hans Christian Sundby (NMBU). Bak fra venstre: Knut Bjarne Sætre (Bærum kommune), Peer-Christian Nordby (RIN), Einar Melheim (konsulent) og Bjarne Haugland (
Sentrale aktører i vannbransjen var onsdag 11. desember samlet til det første formelle styremøtet i det nystiftede "Nasjonalt senter for vanninfrastruktur AS"

Vannsenteret ble stiftet som offentlig/privat selskap 26. november. Selskapet skal nå gå i gang med den fysiske etableringen av anlegget som skal utgjøre en viktig kunnskapsformidler og et samlingspunkt for bransjen, skriver Norsk Vann på sine nettsider.

Lokaliseringen er i tilknytning til NMBU på Ås, og planlagt åpning er høsten 2021. Senteret skal bidra til innovasjon og kompetanseutvikling som skal sikre et best mulig grunnlag for at bransjen skal møte de krevende utfordringene den står overfor.

Omfattende investeringer må gjøres i vann- og avløpsinfrastrukturen, og til dette trengs operatører, ingeniører og forskere som har oppdatert kompetanse om drift og fornyelse av ledningsnett. Nasjonalt senter for vanninfrastruktur skal når det åpner tilby kurs og seminarer, teste og demonstrere nye tekniske løsninger og metoder og være en arena for utdanning av ingeniører og et sted hvor forskningsaktivitet kan foregå i et fullskala testanlegg.

Dette er et ganske unikt samarbeid hvor alle sektorer i vannbransjen deltar i et felles løft. Her er NMBU som utdanningsinstitusjon, produsenter og leverandører, representanter for rådgivende ingeniører, maskinentreprenører samt eierne av infrastruktur som er norske kommuner. Norsk Vann er også en betydelig aksjonær i senteret.

Kilde: Norsk Vann

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår