– Fortsatt vekst til tross for pandemien

 
– Fortsatt vekst til tross for pandemienBildet: Bravida installerer Nord-Norges største solcelleanlegg. I Tromsø fikk Bravida oppdraget med å installere et solcelleanlegg ved Institutt for lærerutdanning ved universitetet. Anlegget med 720 solmoduler ble installert på et område på ca. 1 200 m2 i et område med store klimabelastninger – som stilte høye krav til materialer. Installasjonen ble fullført sommeren 2020. (Foto: Bravida Norge)
I Bravidas tredje kvartal i 2020 økte nettoomsetningen gjennom både organisk vekst og oppkjøp.

- Det er gledelig at vi til tross for pandemien og den reduserte servicen den medfører, kan vokse organisk i kvartalet. Resultatutviklingen har vært stabil med en uendret EBITA-margin og kontantstrømmen var på nivå med året før. På grunn av den økende pandemien er markedsutsiktene usikre, og det er vanskelig å bedømme når markedet vil komme tilbake til det vi kaller for et normalt marked, sier Mattias Johansson, konsernsjef i Bravida, i en pressemelding.

Administrerende direktør i Bravida Norge, Tore Bakke, er enig. 

– Koronapandemien preger hverdagen vår. På tross av dette leverer vi et godt kvartal med en EBITA-margin på 5,7 %. Hele bygg- og anleggsbransjen har hatt stort fokus på å holde hjulene i gang. Bravida har gjennom hardt arbeid fra alle våre ansatte og godt samarbeid med våre kunder klart dette. Omsetningen faller med 5 % i kvartalet, noe som i hovedsak skyldes tilgang på oppdrag innenfor servicesegmentet grunnet pandemien. Gjennom nye arbeidsmetoder har digitaliseringsgraden i år virkelig skutt fart. Vi leverer tjenester som tidligere, men jobber på en annen måte grunnet de restriksjonene vi har i samfunnet for tiden, forteller Bakke.

– På bærekraftsiden har vi en rekordlav skadefrekvens hos våre ansatte, og vi har jobbet med å utvide vårt tjenestetilbud i Oslo ved å forberede GreenHub som ble lansert i starten av oktober. Leveranser og drift av anlegg for elbillading utgjør en betydelig omsetning for oss, og er økende. Ordrereserven er noe lavere enn samme periode forrige år, men vi jobber med flere spennende utviklingsprosjekter sammen med våre kunder som forventes kommer som ordreinngang i nærmeste fremtid, avslutter Bakke.

- Vi har en bra ordrereserve og en stabil servicevirksomhet mange steder. Noen markeder har blitt påvirket mer enn andre av den pågående pandemien, noe som har resultert i lavere etterspørsel og prispress i visse geografiske områder. Bravida holder seg til strategien om at margin alltid går før volum, selv i dårligere markeder – vi takker nei til ulønnsomme prosjekter. Vår vurdering er at markedsutsiktene fortsatt kommer til å være usikre med tanke på utviklingen av pandemien. Etterspørselen etter våre tjenester kommer alltid til å være til stede og i det lange løp også dra nytte av stimulanser og omstillingen i samfunnet. Grønne investeringer i EUs European Green Deal kommer å støtte markedsutviklingen framover og bidra til mange interessante oppgaver for Bravida, sier Mattias Johansson.
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår