Forundret over berederprisene

 
Forundret over berederpriseneBildet: Administrerende direktør Thomas Buskoven ved Høiax AS synes det er snodig at prisene på varmtvannsberedere skal være så mye lavere i Norge enn i for eksempel Sverige. (Foto: Tore Kubberød)
Siden årtusenskiftet har Høiax AS økt antall ansatte fra 25 til cirka 100, og økonomisk gjør bedriften det veldig bra. Men administrerende direktør Thomas Buskoven er forundret over én ting.

Av Tore Kubberød

– Man snakker om at veldig mye er dyrere i Norge enn i andre land. Det gjelder ikke vår bransje. Prisnivået på varmtvannsberedere er nemlig svært så lavt sammenliknet med for eksempel Sverige. Jeg forstår ikke at et produkt som har en levetid på kanskje 35 år ikke skal koste mer enn noen få tusenlapper, sier Thomas Buskoven.

Høy eksportandel
Den administrerende direktøren for Høiax AS i Fredrikstad understreker at dette ikke er noen klageutsagn.
– Selv om prisene på varmtvannsberedere er kraftig presset i Norge, har vi ingen grunn til å klage. I et krevende marked så tjener vi penger hvert eneste år. Vi har heller ingen gjeld, smiler han.
Høiax AS har allerede en betydelig eksport og øker gjerne den andelen av produksjonen.
– Men det er jo også noen utfordringer med eksport, siden den norske krona er relativt svak for tiden. Vi importerer råvarer i utenlandsk valuta og selger produkter ut av landet til norsk valuta. Det hadde vært en stor fordel om den norske krona styrket seg om ikke så lenge.

Solid vekst
Høiax AS har både hovedkontor og produksjon i Fredrikstad. I Trippeveien på Lisleby flyttet de inn rundt årtusenskiftet, etter tidligere bokstavelig talt å ha holdt til under Fredrikstadbrua. Da de flyttet inn i de cirka 15000 kvadratmeter store lokalene på Lisleby, talte bemanningen cirka 25 personer. Nå har de rundet 100 ansatte og har en omsetning og produksjon som gjør lokalene begynner å bli for trange.
– Vi har ingen konkrete planer, men ser på mulighetene for å utvide bygningsmassen her. Det ligger en del muligheter i tomta her, sier Buskoven.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår