Fra baderom til katedraler

 
Fra baderom til katedralerBildet: Regionsjef i det italienske selskapet Corneli srl, Loris Pugnitopo, innså raskt at portalen inn til selskapets stand vakte oppsikt i massen blant nærmere 900 utstillerne på årets Cersaie-messe i Bologna. Foto: Odd Borgestrand
CERSAIE 2019: En mektig portal i naturstein fører til at besøkende stopper opp i hall 22 på Cersaie i Bologna. Her presenterer det italienske selskapet Corneli srl seg på en måte som forteller at de håndterer alt fra private bad til store katedraler.

Av Odd Borgestrand
Bologna, Italia

Regionsjef i det italienske selskapet Corneli s.r.l, Loris Pugnitopo, hadde hendene fulle under første dag av årets Cersaie i Bologna. Portalen inn til selskapets stand vakte berettiget oppsikt blant de nærmere 900 utstillerne som i år har fylt opp det store messeområdet på 161.000 kvadratmeter i utkanten av Bologna.

Et ufyselig regnvær la en demper på besøksantallet på åpningsdagen, men ut over dagen strømmet folk på, og mye tyder på at årets messe kan trekke opp mot fjorårets rekordtall på 112.000 besøkende fra 180 land. Norge er som vanlig fraværende blant utstillere, men for italienske aktører innen keramikk og bad er Cersaie det årlige høydepunktet og den viktigste møteplassen.

Det bekrefter da også Loris Pugnitopo når VVS aktuelt får noen minutter med ham mellom alle kundebesøkende. Selv om standen ikke er så stor trekker den likevel til seg mange besøkende. Her er det et vakkert badekar i marmor og heltre som tar oppmerksomheten når man kommer innenfor den mektige portalen.

- Vi har lange og sterke tradisjoner på å kombinere de ulike naturmaterialene, enten det er marmor, naturstein, tre eller metall. Her leverer vi en blanding av italiensk håndverk med de mest avanserte teknologiene for marmorproduksjon. Marmor og naturstein gir et varig tegn i menneskets historie, og vi vil gjerne være med å forme den historien videre inn i framtida, sier en tydelig stolt regionsjef.

Corneli srl ble grunnlagt på 1950-tallet av Elio Corneli. Lidenskapen for arbeid, kjærligheten til naturstein og en sterk teknisk kunnskap har ført merkevaren som går under navnet I Sassi De Assis til internasjonal suksess. Selskapet er fortsatt familiedrevet, og nå er det tredje generasjon som leder den daglige driften.

Selskapets hovedkontor ligger i et middelalderslott i Civitella dei Conti, mellom Roma og Firenze med kulturskatter som byene Assisi, Orvieto, Perugia og Todi i nær omkrets. Med nærhet til fødebyen til Frans av Assisi er det ikke så merkelig at Corneli-selskapet også har sterke tradisjoner for å levere sine naturprodukter til kirker og katedraler.

- Vi dekker alt fra private bad til de største katedraler, sier regionsjef Loris Pugnitopo. Vi samarbeider tett med en rekke av verdens mest kjente arkitekter og har levert komplekse og store prosjekter til private villaer, kirker og katedraler, hoteller, cruiseskip og andre prestisjetunge bygninger, der det meste handler om skreddersydd marmor.

I slottet, som nylig er restaurert, er det også et marmormuseum med en stor utstillings- og møteplass og her har selskapet også innredet et stilfullt pensjonat for sine kunder.
- Du må gjerne besøke oss på slottet, sier Loris Pugnitopo, og forteller om det som oppleves som en reise tilbake til middelalderen. Dessverre er det ikke alle kunder som har anledning til å besøke oss på slottet, og da er Cersaie her i Bologna det naturlige møtestedet for oss, legger han til.

Etter pågangen å dømme allerede første dag har steinhuggerne fra Civitella dei Conti en stor kundekrets med romslige konti.

- Vi er stolt av våre tradisjoner, men også våre innovasjoner. Vi har et produksjonsanlegg der høyt kvalifisert personell jobber med det beste utstyret innen vårt håndverk. Derfor markedsfører vi at vi driver et tradisjonelt italiensk håndverk med den nyeste teknologien innen marmorproduksjon. Vår lange erfaring med bearbeiding av marmor og naturstein setter oss i stand til å velge det beste råstoffet som Italia kan by på. Farge, struktur og tekstur velges nøye før vi går inn i steinbruddene. Dette for å sikre best mulig resultat i det ferdige produktet, sier Loris Pugnitopo.

- Materialene som presenteres her på messa er bare noen få eksempler. Vi kan jobbe med alle typer marmor eller stein etter kundens valg, sier han, og ønsker også norske kunder varmt velkommen både til middelalderslottet og til utstillingen i Bologna.
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår