Fra Eliaden til Brasil

 
Fra Eliaden til BrasilKnut Martin Breivik (t.h.) fra Carlsens Elektro Installasjon i Rogaland ble norgesmester i elektrikerfaget, mens Mats Storbråten fra Caverion i Oslo tok førsteplassen i telekommunikasjonsmontørfaget (Foto: John Petter Reinertsen)
Etter fire arbeidskrevende dager ble vinnerne i NM i elektriker- og telekommunikasjonsfagene kåret på Eliaden.

Knut Martin Breivik fra Carlsens Elektro Installasjon i Rogaland ble norgesmester i elektrikerfaget, mens Mats Storbråten fra Caverion i Oslo tok førsteplassen i telekommunikasjonsmontørfaget. De to er kvalifisert til Yrkes-VM i Sau Paulo i Brasil i august neste år.

Fagsjef Svein Harald Larsen i Nelfo har vært hovedansvaret for gjennomføringen av NM. Han forteller at oppgavene i år var mer omfattende og krevende enn noen gang. 
- Det har vært mye publikum. Spesielt gledelig er det at det har vært mange unge for å se på. Finalistene har stått på. Selv om de har vært veldig motiverte, ble ikke alle ferdige med oppgavene, sier Larsen.

Dette har vært installasjoner som likner mye på det de utfører i sitt daglige arbeid.
- I telekommunikasjonsfaget har finalistene installert en hjemmesentral med fiberkabel og lokalt kobberdatanett. Her er det montert ruter for tv, telefon og data med wifi. Dessuten har de gjennomført en skjøteoppgave med splitting av fiber i ulike retninger, sier Larsen.

I elektrikerfaget har finalistene blant annet installert en husinstallasjon med skap, KNX og et porttelefonanlegg. Dessuten har de løst en automatiseringsoppgave med programmering av PLS og en feilrettingsoppgave.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår