Free Energy i det gode selskap

 
Free Energy i det gode selskapBildet: Free Energys HYSS-system bygger på kjent og utprøvd teknikk, som er optimert for å utnytte solvarmen fullt ut sammen med en varmepumpe.
Free Energy Innovation AS er av en internasjonal jury valgt ut som topp 25 av i alt 111 Cleantech selskaper som søkte i Nordic Cleantech Open.

Bak konkurransen Nordic Cleantech Open står Cleantech Scandinavia, Energimyndigheten, Tillvæxtverket, Sitra, Climate-KIC, Autodesk, Future Matters Venture Capital, Estonian Development Fund og SABIC Ventures.

Ansvarlig for konkurransens gjennomførelse står Olof Blomquist hos Cleantech Scandinavia, www.cleantechscandinavia.com som beskriver konkurransen på følgende måte:
– Selskapene representerer ikke bare det aller nyeste og beste fra den Nordiske Cleantech arena, de representerer også en stor variasjon av løsninger med en interessant bredde av forskjellige teknologi områder. De mest representerte områdene er bioteknologi, energieffektivisering i bygg og vedvarende energiteknologi. Faktum er, at de 25 selskaper som er utvalgt er utmerkede eksempler på den enorme bredden som finnes i det Nordiske markedet, som er kjent for å være det mest innovative i verden, sier Blomquist.

Den internasjonale juryen består av medlemmer fra blant annet International Finance Corporation – IFC (Int.), SABIC Ventures (Saudi Arabien), Shanghai Electric (Kina), Global Acceleration Partners (Kanada), IdInvest Partners (Frankrike), Robert Bosch Venture Capital (Tyskland), Mahle (Tyskland), EDF (Frankrike), Capricorn Cleantech Fund (Belgien), Dow Chemicals (Schweiz), Grundfos (Danmark), Energimyndigheten med flere.

Free Energy Innovation er nominert med følgende motivering;
– Gjennom å ta det beste fra solindustrien og krysse dette med det siste fra varmepumpeindustrien har Free Energy Innovation skapt HYSS – Hybrid Solar System. Kombinasjonen av den nye generasjonen inverter styrte varmepumper i samspill med termiske solfangere, gir en SCOP (Seasonal Coefficient Of Performance) på 6 – 8. Dette er dobbelt så høyt som for konvensjonelle væske/vann varmepumper.

Den 21-22. mars treffes juryen og de nominerte selskapene i weekend-eventyret Nordic Camp på Trolleholms slott. Vinnerne blir kåret ved et finale arrangement på Cleantech Capital Day i Malmø den 19. mai.

Her er listen over de 25 utvalgte selskapene

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår