Free Energy vant «Stora Inneklimatpriset»

 
Free Energy vant «Stora Inneklimatpriset»Bildet: Fornøyde vinnere av «Stora Inneklimatpriset», Free Energy Sverige AB.
NORDBYGG: Free Energy Sverige AB fikk prisen for varmepumpeløsningen Hybrid Solar System (HYSS). Prisen ble utdelt på Nordbygg-messen torsdag ettermiddag.

Av Bjørn Laberg

Juryen har bestått av representanter for «Energi- och miljötekniska föreningen», «Svensk Ventilation» og «Svenska Kyltekniska föreningen». Juryformann har vært Lars Ekberg, dosent i installasjonsteknikk ved Chalmers Tekniske Høgskole i Gøteborg.

Nevnte jury gir følgende begrunnelse for tildelingen:

«Hybrid Solar System utnytter varmepumpens fordeler, ved å utnytte fornybar energi på en ny måte. Gjennom å kombinere bergvarmens evne til å sesonglagre solenergi, med termiske solfangeres mulighet til momentant effekttilskudd, oppnår HYSS et svært lavt energiforbruk. En gjennomtenkt prefabrikkering gjør produktet både plassbesparende og enkelt å installere. Et moderne styre- og overvåkningssystem gir dessuten brukeren hjelp til innjustering og problemløsning. Systemet har gode forutsetninger til å bidra til et komfortabelt inneklima.»

– Dette er kult, og litt av en renessanse for solvarme, som har vært litt på vikende front, sa en jublende glad administrerende direktør i Free Energy Sverige, Lars Andrén, da «Stora Inneklimapriset» var et faktum.

Lars Andrén har for øvrig mer enn 30 års erfaring innen solenergi. Han er en av de mest etterspurte foredragsholderne rundt tema fornybar energi i Sverige og forfatter av flere bøker om solenergi og bærekraftig bygging. Andrén har hatt utallige foredrag i Norge, og anses av mange for å være en av de største autoritetene innen solenergi.

«Stora Inneklimatpriset» tildeles foretak eller organisasjoner innenfor inneklima, energi og vvs, som har utviklet et betydningsfullt produkt, tjeneste eller metodikk. Dette skal både være innovativt, og bidra til bedre inneklima og langsiktig energisparing.
Prisutdeler i år var Anders Fransson, enhetssjef på Boverket.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår