Furuset Hagelandsby blir FutureBuilt-prosjekt

 
Furuset Hagelandsby blir FutureBuilt-prosjektInspirasjonsbilde. Ill.: ACK arkitekter
Furuset skal få et nytt sykehjem for 110 beboere. Hagelandsbyen vil hovedsakelig bli hjem for eldre med demens. En arkitektkonkurranse som etterspør et nytt sykehjemskonsept og med vekt på høye miljøambisjoner er under planlegging. Utbygger er Oslo kommune, Sykehjemsetaten / Omsorgsbygg Oslo KF.

Sykehjemmet skal organiseres som en demenslandsby, et helt nytt konsept i Norge som vil kreve innovative og kreative løsninger. Demente har behov for stor grad av bevegelsesfrihet, men trenger samtidig sikre og trygge omgivelser.

Det blir derfor viktig å legge opp til fysiske rammer som åpner for at beboerne skal få leve et normalt liv både inne og ute. Sykehjemmet kan gi muligheter til alle for et rikere hverdagsliv og supplere allerede eksisterende tilbud i nærområdet. Hagelandsbyen skal bygges etter modell fra Nederland.

Birgit Rusten, programleder i FutureBuilt, er glad for å få Furuset Hagelandsby inn i porteføljen:
- Demenslandsby er jo et nytt konsept i Norge, og det i seg selv gjør jo at Furuset Hagelandsby kan bli både et forbilde på klimavennlig byggeri og et forbilde på demensboliger. Furuset Hagelandsby vil i tillegg være et vktig kommunalt utbyggingsprosjekt som bidrar til å realisere Furuset, som er Oslo kommunes forbildeområde på klimavennlig byutvikling.

Det er utarbeidet en konseptutvalgsutredning (KVU) for prosjektet som er oversendt oppdragsgiver for kvalitetssikring (KS1).

Viktigste klimatiltak:

• Tilrettelegging for tilkobling til framtidig mikroenergisystem på Furuset
• Lokal energiproduksjon i form av solfangere/solceller
• Ambisjon om plusshus
• Massivtrekonstruksjon
• Grønne tak og permeable overflater.
• Hage med stort artsmangfold
• Minimalt med bilparkering og god tilrettelegging for sykler

Prosjektopplysninger:
Utbygger: Oslo kommune, Sykehjemsetaten
Planlagt konkurranse: 2016

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår