Geberit lanserer BIM Katalog - plugin-modul

 
Geberit lanserer BIM Katalog - plugin-modulBildet: Geberit BIM Katalog-plugin-modulen for Autodesk Revit er tilgjengelig som gratis nedlasting. Når plugin-modulen er installert i Autodesk Revit, kan planleggere få tilgang til BIM-innhold for Geberit-produkter direkte. Foto: Geberit
Ny BIM Katalog plug-in løsning fra Geberit skal løse tre av de største problemene innen sanitærplanlegging.

Den største utfordringen for planleggere av sanitære installasjoner er å sikre at de til enhver tid har tilgang til komplette, oppdaterte, feilfrie planleggingsdata fra produsenter. Geberit har kommet med en løsning på dette problemet i form av den nye Geberit BIM Katalog-plugin-modulen for Autodesk Revit.

- Geberit BIM-katalogen for Autodesk Revit gir planleggere direkte tilgang til BIM-innholdet for Geberit rør- og installasjonssystemer. Geberit BIM Katalog-plugin-modulen sørger for at planleggere alltid har tilgang til det siste BIM-innholdet på norsk for det produktutvalget som er tilgjengelig i det aktuelle markedet. Dette betyr at de ikke trenger å bruke tid på å søke etter BIM-innhold på eksterne plattformer, sier Odd Skriden, teknisk produktsjef i Geberit, i en pressemelding.

Begrensede datamengder

En av de største hindringene er at for store datamengder skyver maskinvare- og programvaresystemene som kreves for digital planlegging helt til deres begrensninger, spesielt når det gjelder store prosjekter. For å forhindre at planleggere må bearbeide dataene manuelt, bruker Geberit sterkt forenklet parametriske geometrier som inneholder all metainformasjon som er relevant for planprosessen. Dette unngår overbelastning av programvare og maskinvare og muliggjør effektiv planlegging. Nøkkelen her er at Autodesk Revit BIM-objektene blir levert som "Revit-familier" og ikke som prosjektfiler.

- Når det gjelder Geberit-rørsystemene, er alt du trenger å gjøre å dobbeltklikke på Geberit BIM Katalog-plugin-modulen, og alle tilgjengelige dimensjoner og planleggingsrelaterte beslag for det aktuelle rørsystemet blir lastet inn - dvs. alt du behov for effektiv planlegging, men uten alle unødvendige data. Planleggere kan når som helst laste inn ytterligere spesielle beslag eller deler via BIM Katalog-plugin-modulen, forklarer Odd Skriden.

Lokal innhold

En funksjon som gjør livet mye enklere for planleggere, er muligheten til å veksle mellom produsentspesifikke og produsentnøytrale visualiseringer for de planlagte BIM-modellene ved å klikke på en knapp. Dette forenkler anbudsprosessen betydelig for anbudsinvitasjoner i offentlig sektor.

- Vi ønsker å gjøre ting så enkelt som mulig for planleggere og har løst tre av de største problemene knyttet til BIM-produsentdata. Vår løsning gir enkelt parametrisk BIM-innhold på det aktuelle språket, så vel som markedspesifikke produktserier og oppdaterte BIM-modeller - med valg mellom enten produsentspesifikke eller generiske visualiseringer etter behov. Det blir ikke mye enklere enn det, sier Odd Skriden.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår