Geberit Mapress El-forsinket stål

 
Geberit Mapress El-forsinket stålProduktutvalget består av 400 forskjellige fittinger i 11 rørdimensjoner.
Mapress El-forsinkede rør og rørkoblinger er rødmerket for å unngå at de blir forvekslet med andre Mapress-produkter i den hektiske hverdagen på byggeplasser.

Det er bare rørene som er plastmantlet som ikke har fargemerking. Dimensjonen er trykket godt synlig på rør og fitting. Hver enkelt kobling har en pressindikator, slik at det er lett å finne fittinger som ikke er presset, før trykktesten utføres. Etter pressing er det enkelt å fjerne indikatorfolien.

Rørkoblingene blir utstyrt med en svart pakning av butylgummi på fabrikken. Pressingen skaper en permanent og positiv kobling mellom røret og rørkoblingen. Produktsortimentet består av over 400 ulike rørkoblinger i 11 rørdimensjoner for rørdiametre fra 12 til 108 mm. Egnede overganger sørger for kompatibilitet med andre forsyningssystemer, som Geberit Mepla. Alle rørender og rørkoblinger er utstyrt med beskyttelseshetter, slik at de er beskyttet mot vann og smuss på byggeplassen.

Rust ved bruk av El-forsinket stål
På byggeplassen må man sørge for at Geberit Mapress El-forsinkede rørene blir oppbevart og installert i tørre omgivelser, og at beskyttelsespluggene på rørkoblingene ikke blir fjernet før koblingene blir montert. Ved profesjonell planlegging og installasjon av varmesystemer er skade forårsaket av innvendig korrosjon neppe mulig.

Dette er fordi lukkede varmekretser etter noen uker eller måneder er praktisk talt frie for oksygen, noe som betyr at en reaksjon mellom metall og oksygen ikke lenger kan skje. Hvis kondens på rør og koblinger ikke kan utelukkes, slik tilfellet er med kjølerør, må rør og rørkoblinger beskyttes mot omgivelsene – det må med andre ord lages en dampsperre. Minstekravet her er isolasjonsmateriale med lukkede celler og korrosjonsbeskyttende belegg.

Installert på en korrosjonsfri måte
Ved installering av Geberit Mapress El-forsinket stål må man være oppmerksom på følgende:

– Rør og rørkoblinger skal ikke oppbevares på gulv eller i fuktige rom.

– Beskyttelsespluggene på rørkoblingene skal ikke fjernes før rørkoblingene skal monteres.

– Der det forventes kondens, må du sette på en beskyttelse som fungerer som dampsperre.

– Ved første gangs fylling må du forsikre deg om at vannkvaliteten overholder referanseverdiene anbefalt av Geberit (se tabell nedenfor). Ved bruk av tilsetningsstoffer eller hemmere i vannet skal de respektive produsentenes spesifikasjoner for egnethet og dosering overholdes.

– Informer operatørene om anbefalte inspeksjonsintervaller og relevante problemstillinger i forbindelse med korrosjon.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår