Gigantsykehus til 8,6 milliarder kroner

 
Gigantsykehus til 8,6 milliarder kroner(ILLUSTRASJON: Link Arkitektur AS)
AKTUELLE PROSJEKTER: Link Arkitektur AS, Ratio Arkitekter AS og Bølgeblikk Arkitekter AS har fått oppdraget med å tegne nye Drammen sykehus. Et prosjekt med en kostnadsramme på 8,6 milliarder kroner. Går alt etter planen blir det byggestart i 2019 og forventet ferdigstillelse i 2024.

Av Tore Kubberød (tekst)

Helse Sør-Øst RHF, Sykehusbygg har vedtatt å bygge nytt sykehus i Drammen. Et prosjekt på 121.000 kvadratmeter med en antatt kostnad på 8,6 milliarder kroner. Planlagt byggestart er i 2019.

En anerkjennelse

Kontrakten med arkitektene ble undertegnet i midten av desember med Link Arkitekter AS som kontraktspart og Ratio Arkitekter AS og Bølgeblikk Arkitekter AS som underleverandører.  Kontrakten gjelder arkitektur, interiørarkitektur og landskapsarkitektur. Oppstart av prosjekter er nå i januar.

Jeg er veldig glad for den anerkjennelsen det er å få tegne et så viktig prosjektVår visjon er «vi bygger rom for bedre liv», hva er da viktigere enn å bygge gode, menneskelige og helende sykehus? Vi bygger i dag sykehus i alle skandinaviske land og vi utnytter vår brede, samlede erfaring og kompetanse til å skape et fremtidsrettet og bærekraftig sykehus som pasienter, ansatte og byen for øvrig vil være stolte av, sier Mette Dan-Weibel, Direktør for LINK arkitektur’s helsesatsing i Skandinavia.

Et sterkt team

De samarbeidende partnere mener at nettopp Nye Drammen sykehus er et spesielt spennende prosjekt å få utvikle. Det er et urbant sykehus som fletter seg inn i bystrukturen i Drammen på en god måte og forsterker byens kontakt med sjøen for forbindelse til Lierstranda. 

– Vi har etablert et sterkt team til denne oppgaven, der vi benytter ressurser og kompetanse fra hele Link arkitektur, Ratio og Bølheblikk. Teamets samlede skandinaviske sykehuskompetanse vil i samarbeid med vår urbanist- og landskapskompetanser sikre at det nye sykehuset i Drammen blir et sted hvor alle mennesker vil føle seg velkommen i et trygt møte med helsevesenet samtidig med at sykehuset vil bli en meget attraktiv arbeidsplass. Tildelingen bekrefter de samarbeidende kontorenes posisjon som ledende aktører på helsebygg i Skandinavia.

– Vi ser frem til samarbeidet med Helse Sør-Øst RHF, Sykehusbygg, de øvrige rådgivere og de fremtidige brukere av sykehuset hvor vi sammen skal bearbeide skisseprosjektet med visjonen «innsikt og fornyelse», sier Kjell Rasmussen, disiplinleder og leder av arkitektteamet.

– Vi har satt sammen et meget sterkt team med høy kompetanse og bred erfaring som utfyller hverandre godt. Jeg ser frem til et kreativt og godt samarbeid mot et felles mål om å skape et sykehus for fremtiden", sier Leif Øie, CEO for Link Arkitektur. 

FAKTA

Nye Drammen sykehus

Drammen, Buskerud

Verdi: Cirka 8,6 milliarder kroner

Størrelse: 121.000 kvadratmeter

Tiltakshaver: Helse Sør-Øst RHF, Sykehusbygg

Planlagt byggestart: 2019

Ferdigstillelse: 2024

Prosjekteringsoppstart: Januar 2018

Arkitekter: Link Arkitektur AS, Ratio Arkitekter AS og Bølgeblikk Arkitekter AS

Om Byggfakta Live: Byggfakta Live-databasen inneholder mer enn 20 000 norske bygg- og anleggsprosjekter. Byggfakta Live leverer oppdatert informasjon om ca. 250 nye og 1100 eksisterende prosjekter hver uke til våre kunder.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår