Gjenvinner varme fra dusj

 
Gjenvinner varme fra dusj
VXpipe 1700mm er den nye passive varmeveksleren for dusj, fra leverandøren Meander Heat Recovery. Den skal gjenvinne 60 prosent av varmen i dusjvannet.

- Kostnadene til varmtvann går ned og varmtvannet rekker lenger. Denne supplerer vårt noe lengre produkt VXpipe 2015mm som alt har vært på det norske markedet i 5 år. Siden produktet monteres i etasjen under der hvor det dusjes, så har mange etterspurt en kortere utgave som lettere får plass i trange kjellere. Det er nå endelig kommet på markedet, skriver Meander Heat Recovery i en pressemelding.

Kjernen av VXpipe består av et kobberrør. På innsiden av dette kobberrøret renner det varme avløpsvannet. Rent kaldtvann flyter oppover i en spiral på utsiden av kobberrøret. Enheten benytter seg av prinsippet at en tynn film av varmtvann, fordelt over hele kobberrørets innside, meget effektivt overfører varmeenergien til det kalde vannet.

Produktene kan inngå som en del av kravet til fornybar energiforsyning i passivhus. De støttes også av Enovatilskuddet med intill kr 2500,-

VXpipe 1700mm har utvendig mål H=1700m og Ø= 80mm. Ved 9,2 l/min gjenvinnes 60.0 prosent av varmen noe som tilsvarer en effekt på 11kW.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle