«Gjøkungen» vil styres av sine kunder

 
«Gjøkungen» vil styres av sine kunderBildet: - Noen i bransjen vil kanskje betegne oss som «gjøkungen» som er vokst ut av reiret. Vi liker den rollen, men når det er sagt opplever jeg at vi har et ryddig og greit forhold til VVS-bransjen som helhet, sier av daglig leder Lars-Henrik Andresen. Foto: Odd Borgestrand
Den største VVS-butikken i Oslo er blitt voksen. I år feirer Oslo VVS Senter 25 års jubileum, og kundekretsen og omsetningen vokser år for år.

Av Odd Borgestrand

Oslo VVS Senter startet ved at sju medlemmer av Comfort-kjeden etablere senteret som et sideprosjekt nærmest som en Outlet-butikk med pallesalg av VVS-utstyr. Dette gjorde de for å ta opp kampen mot byggevarehusene.  Det er for lengst slutt på pallesalget. I dag eies butikken av daglig leder Lars-Henrik Andresen sammen med fem andre forretningsselskaper, deriblant et par Comfort-butikksjefer.  Butikksenteret har drøyt 50 ulike leverandører, der majoriteten hører hjemme i medium eller high-end segmentet.

Styrt av kundene

52-åringen Lars-Henrik Andresen har vært med på hele reisen, med unntak av de to første årene. Han er svært fornøyd med at Oslo VVS Senter i dag er en helt uavhengig forretning som dermed også blir attraktiv samarbeidspartner for proff-markedet. Han mener den store gevinsten er å stå utenfor en kjede der produktutvalget blir styrt og begrenset av en ledelse utenfor den daglige driften.
- Vi er styrt av våre kunder, ut fra de ønsker disse melder inn til oss, enten det er proffmarkedet eller privatmarkedet. Noen i bransjen vil kanskje betegne oss som «gjøkungen» som er vokst ut av reiret. Vi liker den rollen, men når det er sagt opplever jeg at vi har et ryddig og greit forhold til VVS-bransjen som helhet. Jeg forstår også at medlemmene i de ulike innkjøpssamarbeidene velger den veien, men personlig er jeg i tvil om det er den rette veien med tanke på markedssituasjonen, reflekterer Andresen.

Ikke bare medvind

Alt har imidlertid ikke vært rosenrødt for eierne av Oslo VVS Senter. Forsøket på å etablere et stort senter på Kolbotn i 2008 endte med store underskudd og avvikling ette snaue tre år. Her ble det flere millioner i tap. Bærum VVS Senter i Sandvika ble heller ikke den store suksessen. Senteret ble solgt til butikkens daglige leder, men nå er også denne en saga blott.

Du kan lese hele denne reportasjen i VVS aktuelt nr. 2, som snart går i trykken.

Ikke abonnent på Norges største VVS-fagblad? Her kan du selv klikke deg inn og tegne abonnement.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår