GK inngår samarbeid med Green Edge Compute

 
GK inngår samarbeid med Green Edge ComputeBildet: F.v.: Jan Georg Larsen, VP Business Development, Patrik Haglin, CCO /Co-founder, Svein Harald Olavsen, CEO / Co-founder. Alle Green Edge Compute.
GK inngår samarbeid med Green Edge Compute for å utvikle verdens mest bærekraftige datasenter.

Den ledende tekniske entreprenøren og servicepartneren GK inngår et samarbeid med Green Edge Compute for å utvikle verdens mest bærekraftige datasenter i Trondheim. 

GK sikter mot å bli Green Edge Computes tekniske entreprenør for alle deres fremtidige nordiske datasentre. GK leverer smarte løsninger for ventilasjon, kjøling, byggautomasjon, elektro og rør. Green Edge Computes datasenterkonsept er utviklet i tett samarbeid med noen av verdens mest prominente teknologiselskaper og vil tilrettelegge for fremtidens smarte byer, økende behov for datakraft, High-Performance Computing (HPC) og Edge Computing. 

Effektiv kjøleteknologi

- Ved å tenke «grønt» i alle deler av verdikjeden, utgjør Green Edge Compute det mest bærekraftige alternativet i en ellers energikrevende datasenterindustri. Green Edge Computes datasentre forbruker kun fornybar energi, gjenbruker overskuddsvarme i lokale fjernvarmesystemer og sparer energi ved å benytte effektiv kjøleteknologi. Samtidig vil datasentrene benytte allerede etablerte lokaler i byområder for å spare CO2 fra nybyggprosjekter, sier Patrik Hagelin, Chief Commercial Officer i Green Edge Compute i en pressemelding.

Som en følge av et stadig voksende marked for kjøleteknologi og energiutnyttelse i datasentre, vil Green Edge Compute støtte seg på GKs ekspertise om installasjon og drift av nødvendig varmepumpeinfrastruktur og fjernvarmekoblinger i deres nye datasentre. 

Nordisk tilstedeværelse

– Green Edge Compute samarbeider kun med de aller beste industriaktørene. GK er en prominent skandinavisk entreprenør, med tilstedeværelse både i Norge, Sverige og Danmark, noe som gjør det naturlig for oss å samarbeide tett med dem. GK kan levere den nødvendige infrastrukturen for effektiv energiutnyttelse, innovativ kjøleteknologi og gjenbruk av overskuddsvarme i fjernvarmesystemer. Vi kunne ikke vært mer glade for å samarbeide med et fremtidsrettet og bærekraftig selskap som GK, forteller Hagelin.  

- GKs visjon er lede det grønne skiftet ved å utvikle bærekraftige og miljøvennlige løsninger for fremtidige generasjoner. Denne ambisjonen passer svært godt med Green Edge Computes arbeid for å utvikle morgendagens grønne datasentre. GK ønsker å bli en rollemodell for den grønne transformasjonen av bygg- og anleggsbransjen, og bærekraft gjennomsyrer alle prosessene våre og alle prosjektene vi deltar i. Green Edge Compute, med sin innovative og bærekraftige tilnærming til utvikling og drift av datasentre, passer perfekt inn i vår strategi, forteller Taofik Salhi, avdelingsleder i GK.  

Smartby-prosjektet +CityxChange

I dag legger GK og Green Edge Compute grunnlaget for et tett samarbeid om å planlegge, installere og gjennomføre service av de nye, bærekraftige datasentrene. Det første steget mot et fullt partnerskap finner sted i Norges teknologihovedstad, Trondheim. Gjennom det EU-finansierte smartby-prosjektet +CityxChange skal Trondheim redusere energibruken sin og øke den lokale kraftproduksjonen ved å utvikle innovative og bærekraftige energiløsninger. En viktig del av dette prosjektet er utviklingen av et nytt og energieffektivt datasenter, utviklet av Green Edge Compute og implementert i tett samarbeid med Statkraft Varme, Sintef, NTNU, Trondheim kommune – og nå også GK. 

- GK vil pilotere installasjonen av væskekjølte CDU-enheter i Green Edge Computes datasenter i Trondheim. Green Edge Compute vil sørge for at GK blir kurset i installeringen av disse enhetene via deres leverandør av CDU-kjøleløsninger, CoolIT Systems. Dette arbeidet vil sikre at GK blir sertifisert for å installere disse løsningene også i fremtiden. Det første steget er å sertifisere GK for løsninger fra CoolIT Systems, så vi kan bistå Green Edge Compute med prosjektering, installering og kalkuleringer for teknisk infrastrukturdimensjonering i deres datasentre, forteller Salhi. 

Utvikler 12 datasentre

Etter den vellykkede lanseringen av det nye datasenteret i Trondheim, vil GK og Green Edge Compute samarbeide om å introdusere datasenterkonseptet til andre skandinaviske byer. I løpet av de neste fire årene vil Green Edge Compute utvikle 12 datasentre med nærmere 20 serverkabinetter i hvert datasenter. Effektiv installering av kjøleteknologi og varmepumper er kritisk i disse utviklingsprosjektene. 

– GK vil hjelpe Green Edge Compute med å etablere datasentre i andre nordiske byer. Ettersom GK er lokalisert i flere norske, svenske og danske byer, så er vi i en god posisjon for å sikre at Green Edge Compute kan introdusere sitt datasenterkonsept til hele Skandinavia. Green Edge Compute utfordrer databransjen og jobber utrettelig for å realisere en mer bærekraftig driftsmodell for datasentre. Denne innovative tilnærmingen vil tilrettelegge for økende digitale behov både i privat og offentlig sektor, og vil sikre at klimaet og miljøet vårt ivaretas på best mulig måte i prosessen. GK er svært entusiastiske for å være en del av denne reisen, avslutter Salhi i pressemeldingen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår