Vekst i solkraftmarkedet

 
Vekst i solkraftmarkedetIllustrasjonsbilde / Shutterstock
Fra 2014 til 2015 er det installert fire ganger mer solcelle til privatboliger i Norge. Nesten halvparten av nyinstallasjonene er gjort med støtte fra Enova. Totalt er det registeret 10 prosent samlet vekst i installert effekt via solceller.

Av Øystein Holm og Bjørn Thorud,
Seniorrådgivere solenergi, Multiconsult AS

Dette kommer fram av markedsdata innsamlet av Multiconsult. Dataene representerer de offisielle markedsdataene fra Norge til det internasjonale energibyrået IEAs årlige innsamling av markedsdata for solceller. Arbeidet finansieres av Forskningsrådet. 

I 2015 ble det installert totalt 2,45 MWp solceller i Norge, som betyr en vekst på 10 prosent i forhold til 2014. Det er nett-tilknyttede solcelleanlegg som utgjør hoveddelen av det totale markedsvolumet.

Det er gledelig å registrere at solkraftmarkedet fortsetter å vokse videre på tross av svake rammevilkår og stor usikkerhet rundt Plusskundeordningen og El-sertifikatsystemet. Markedet for frittstående anlegg utgjorde 925 kWp (mot 819 kWp i 2014). Det er verdt å merke seg at hyttemarkedet omtrent er doblet i løpet av de siste 5 årene. 

Fagartikkelen i sin helhet kan du lese i VVS aktuelt nr.2, som har utgivelse 15 mars.

Ikke tilgang på Norges største VVS-fagblad? Kontakt oss gjerne for et helt uforpliktende prøveabonnement!

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår