Gode fremtidsutsikter for rørbransjen

 
Gode fremtidsutsikter for rørbransjenIllustrasjonsbilde. Foto: Inger Anita Merkesdal
Tall fra Byggfakta sin prosjektdatabase viser at planlagte igangsettingstall for vann og avløp, rør- og sanitærprosjekter i Norge bærer bud om gode fremtidsutsikter for bransjen.

Av Pål Engeseth

Innen rør / sanitær og bad er det registrert prosjektplaner til en totalverdi på over 175 milliarder kroner. Dette er fordelt på noe over 800 planlagte prosjekter. Som tabell og grafer i denne artikkelen viser, utgjør prosjektverdiene for Viken fylke alene over 43 milliarder, med Trøndelag og Oslo på de neste plassene.

350 rene VA-prosjekt

Vi skylder å gjøre oppmerksom på at prosjektene er både innen nybygg, tilbygg og rehabilitering. Vi vet også at mange nybygg ikke er med i oversikten, da de ikke er merket spesielt med dette segmentet. Totalt er det per i dag planlagt igangsatt over 350 rene vann- og avløpsprosjekter til en verdi av 9 320 millioner kroner de neste fem årene. Ser vi på sammenlignbare prosjekter innen segmentet, stiger antallet til om lag 850 prosjekter, med en totalverdi på over 255 milliarder kroner. Vi har da tatt med pumpestasjon, renseanlegg, avløp, sjøledning, vannledning, vannverk, og avløpsledning.

Viken på topp

I 2021 planlegges prosjekter for over 100 milliarder kroner innen disse segmentene. Dette er en svært høy prosjektverdi, men mange av prosjektene strekker seg over mange år. Det skal også sies at databasen hele tiden vil oppdateres med nye prosjekter, etter hvert som de kommer til.

Det er Viken som har de største prosjektverdiene innen disse segmentene, med planer for hele 60 milliarder kroner de nærmeste årene. Vestland kommer på andreplass, mens Oslo, som er den nest folkerike kommunen i Norge, er helt nede på en åttende plass i denne oversikten. Oslo har imidlertid nylig igangsatt et av de hittil største VA-prosjektene i Norge.


 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår