Gode spyleegenskaper

 
Gode spyleegenskaper
Når det gjelder de indre målene til et porselensklosett, er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Spyleegenskapene til prototyper av AquaClean-dusjtoaletter blir testet i selskapets eget sanitærlaboratorium.

Spyleegenskapene til porselensklosetter er avgjørende for hygiene og rengjøring. Derfor undersøkes spyleegenskapene til alle dusjtoaletter grundig på testanlegget i Geberits sanitærlaboratorium i den sveitsiske byen Rapperswil-Jona, ved bruk av spesialutviklede tester.

Høye krav
- Sammenlignet med våre standarder for funksjon og ytelse er ikke testene i NSEN 997-standarden omfattende nok. Vi legger lista betydelig høyere når det gjelder å teste ut funksjonaliteten til porselens-klosettene våre, forklarer Markus Ott, som er ansatt ved teknologi- og innovasjons-avdelingens sanitærlaboratorium. Geberit-testene er basert på et evalueringssystem der porselensklosetter systematisk blir vurdert og sammenlignet med hverandre.

Spyletestene utføres med en standardisert sisterne i henhold til NS-EN 997, og med Geberit-sisterner. Hvert enkelt porselensklosett testes fem ganger per testserie. Hele spyleprosessen filmes av et høyhastighetskamera for å kunne analysere spyleprosessen til porselensklosetter på en nøyaktig måte. Når opptaket spilles av i sakte film, kan man granske vannstrømmen og faktorer som hvor vannet treffer inni porselensklosettet, hvilke områder som forblir tørre og hvor dråper eller materialrester fester seg, kan analyseres. Utviklingsingeniører og tekniske spesialister diskuterer funnene og forbedrer prototypene deretter.

Svamper, papirballer og soyapølser
Spyletestene som utføres i sanitærlaboratoriet, omfatter også en såkalt overflatespyling i henhold til NS-EN 997, som innebærer å fukte overflaten til porselenstoalettet ved å spyle flere ganger med vann og deretter belegge hele den indre overflaten med sagflis. Etter spylingen måles området som fortsatt har spor av sagflis. I henhold til NS-EN 997 skal det totale området med sagflisrester ikke overstige 50 cm². Dette tilsvarer et område på rundt 7 × 7 cm. Geberit stiller imidlertid høyere krav enn som så.

En ytterligere test utføres for å undersøke om spylevannet spruter over kanten på klosettskålen eller til og med havner på gulvet. Også her stiller Geberit strengere krav enn det som er fastsatt i NS-EN 997-standarden. For å teste spyleeffekten til porselensklosettet grundig, blir det utsatt for ytterligere tester, inkludert spyling av svamper, papirballer, plastballer og pølseformede testprøver laget av soya. Under en bomullsdottest påføres over 100 bomullsdotter med sennep på porselensklosettets innside ved bruk av en automatisk pipetteringsmaskin, før man undersøker hvor mange av bomullsdottene som spyles bort Små papirballer, svamper, en papirball med diameter 60 mm og plastballer (vist ovenfra og ned) er eksempler på objekter som blir brukt under spyletestene. etter første spyling. Disse omfattende testene kan ta opptil to dager for hvert porselensklosett.

Testene varierer fra land til land
Internasjonale standardtester – inkludert testene som gjelder for Australia, Singapore og USA – utføres også i sanitærlaboratoriet. De ansatte ved laboratoriet har derfor omfattende kunnskap om ulike testmetoder og de tilhørende kravene. «På grunnlag av dette utviklet vi kriterier og standarder for våre egne tester av porselensprodukter», forklarer Markus. Disse inkluderer spyling av en papirball med en diameter på 60 mm. Ti sekunder etter at ballen er kastet i porselensklosettet, blir den skylt ned. Testen er bestått dersom ballen skylles ned under den første spylingen i hver test.

Til slutt evalueres og analyseres dataene ved bruk av et poengsystem. - Testresultatene er gjentakbare og bevis på at AquaClean-porselensklosettene setter standarden når det gjelder spyleegenskaper, og tilbyr de beste forutsetningene for god hygiene, understreker Armin Gierer, leder for produktserien Geberit AquaClean.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår