– Godkjent våtromsbedrift forplikter

 
–  Godkjent våtromsbedrift forplikterIllustrasjonsbilde: Fuktmåling i våtrom. Foto: SINTEF Byggforsk
Godkjente våtromsbedrifter er kurset i å bygge bad etter våtromsnormen. I dag har ordningen 1100 sertifiserte bedrifter – og antallet er stigende.

Det bygges og renoveres om lag 150.000 bad årlig i Norge. Oppussing av bad er en stor kostnad, og det er derfor viktig for kundene å velge håndverkeren med den beste kompetansen. Ordningen Godkjente våtromsbedrifter så dagens lys i 1996 samtidig som Byggebransjens våtromsnorm (BVN) ble utgitt i samarbeid med SINTEF Byggforsk og Fagrådet for våtrom (FFV).

Stigende medlemsmasse
I fjor ble 2.500 håndverkere kurset i Byggebransjens våtromsnorm. Har du hørt noen si «å bygge etter våtromsnormen», så har det med dette å gjøre.
BVN er et verktøy for planlegging og bygging av våtrom (baderom, dusjrom og vaskerom) – og målet er å heve kvaliteten på våtrom med hensyn til funksjon og levetid; det vil si å lage solide, funksjonelle og varige våtrom som blir overlevert med en god brukerveiledning.

- Sagt på en annen måte: Godkjente våtromsbedrifter skal ha best kompetanse til å bygge de sikreste badene. Godkjent våtromsbedrift står for seriøsitet, kunnskap og kvalitet – og det skal være et kvalitetsstempel. Å bygge bad etter våtromsnormen er den sikreste måten å bygge et våtrom på, sier daglig leder i Fagrådet for våtrom, Cato Karlsen i en pressemelding.

I dag finnes det over 1100 Godkjente våtromsbedrifter, og antallet er stigende. Da Cato begynte hos Fagrådet for åtte år siden var antallet i underkant av 800.
For at en bedrift skal kunne søke om å bli Godkjent våtromsbedrift, må bedriften, foruten å være registrert i Brønnøysundregisteret og ha et gyldig organisasjonsnummer – inneha mesterbrev. Og også benytte faglig leder og sertifiserte fagarbeidere for våtrom i henhold til Byggebransjens våtromsnorm.

GVB forplikter
Faglig leder må ha gjennomført minimum Grunnmodul og modul B eller C i Byggebransjens våtromsnorm. Kurset består av 15 timer undervisning, inklusiv prosjektoppgave. Kurset avsluttes med en eksamen. Godkjenningen fornyes hvert femte år.

- Som Godkjent våtromsbedrift kan du markedsføre deg med BVN-logoen med påskrift Godkjent våtromsbedrift. På Fagrådet for våtrom sin nettside kan du enkelt klikke deg inn for å se bedriftene som er GVB, sier Karlsen avslutningsvis i pressemeldingen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår