– Godkjent våtromsbedrift forplikter

 
–  Godkjent våtromsbedrift forplikterIllustrasjonsbilde: Fuktmåling i våtrom. Foto: SINTEF Byggforsk
Godkjente våtromsbedrifter er kurset i å bygge bad etter våtromsnormen. I dag har ordningen 1100 sertifiserte bedrifter – og antallet er stigende.

Det bygges og renoveres om lag 150.000 bad årlig i Norge. Oppussing av bad er en stor kostnad, og det er derfor viktig for kundene å velge håndverkeren med den beste kompetansen. Ordningen Godkjente våtromsbedrifter så dagens lys i 1996 samtidig som Byggebransjens våtromsnorm (BVN) ble utgitt i samarbeid med SINTEF Byggforsk og Fagrådet for våtrom (FFV).

Stigende medlemsmasse
I fjor ble 2.500 håndverkere kurset i Byggebransjens våtromsnorm. Har du hørt noen si «å bygge etter våtromsnormen», så har det med dette å gjøre.
BVN er et verktøy for planlegging og bygging av våtrom (baderom, dusjrom og vaskerom) – og målet er å heve kvaliteten på våtrom med hensyn til funksjon og levetid; det vil si å lage solide, funksjonelle og varige våtrom som blir overlevert med en god brukerveiledning.

- Sagt på en annen måte: Godkjente våtromsbedrifter skal ha best kompetanse til å bygge de sikreste badene. Godkjent våtromsbedrift står for seriøsitet, kunnskap og kvalitet – og det skal være et kvalitetsstempel. Å bygge bad etter våtromsnormen er den sikreste måten å bygge et våtrom på, sier daglig leder i Fagrådet for våtrom, Cato Karlsen i en pressemelding.

I dag finnes det over 1100 Godkjente våtromsbedrifter, og antallet er stigende. Da Cato begynte hos Fagrådet for åtte år siden var antallet i underkant av 800.
For at en bedrift skal kunne søke om å bli Godkjent våtromsbedrift, må bedriften, foruten å være registrert i Brønnøysundregisteret og ha et gyldig organisasjonsnummer – inneha mesterbrev. Og også benytte faglig leder og sertifiserte fagarbeidere for våtrom i henhold til Byggebransjens våtromsnorm.

GVB forplikter
Faglig leder må ha gjennomført minimum Grunnmodul og modul B eller C i Byggebransjens våtromsnorm. Kurset består av 15 timer undervisning, inklusiv prosjektoppgave. Kurset avsluttes med en eksamen. Godkjenningen fornyes hvert femte år.

- Som Godkjent våtromsbedrift kan du markedsføre deg med BVN-logoen med påskrift Godkjent våtromsbedrift. På Fagrådet for våtrom sin nettside kan du enkelt klikke deg inn for å se bedriftene som er GVB, sier Karlsen avslutningsvis i pressemeldingen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår