Godt fornøyd med VA-dagene

 
Godt fornøyd med VA-dageneBildet: F.v. Møteleder Charlotte Trovaag, Gaute Fossum i PAM Norge, møteleder Christen Ræstad, Håkon Killerud og Ole Jakob Bjerke i PAM Norge. Foto: Jørn Søderholm, Praktisk Talt AS)
PAM Norge sier seg godt fornøyd med gjennomføringen av VA-dagene 2024. – Dette var moro. Vi gleder oss allerede til neste år, sier arrangøren.

VA-dagene 2024 gikk av stabelen på konferansesenteret The Qube på Gardermoen 3. og 4. april. Arrangør PAM Norge inviterte fagfolk og studenter i vannbransjen til VA-konferansen for fjerde gang. 

Bildet: Debatten gikk til tider fristkt blant de 170 deltakerne. De fire nærmeste er f.v. Evelina Koltsova fra Asplan Viak, Martin Stensland fra Asker kommune, Margrethe Ollendorf fra Feiring og Tore Gulli fra Bærum Ressursbank. Foto: Jørn Søderholm, Praktisk Talt AS

170 deltakere var med på konferansen, inkludert 32 ingeniørstudenter fra Oslo Met. Deltakerne kom fra kommuner, entreprenører, konsulentselskaper og leverandører over hele landet. 

Miljø og marked 

Konferansen VA-dagene gikk over to dager. Daglig leder Jari Johansson i PAM Norge ønsket velkommen, før møtelederne Charlotte Trovaag og Christen Ræstad tok over. Det faglige programmet besto av ti deler over et bredt spekter av temaer, fra miljø og bærekraft via kontraktsformer og digitalisering til ledningsnett og nytt utstyr for effektivt legging av duktile ledninger. 

Bildet: Et nytt vakuumbasert verktøy fra Saint Gobain PAM ble vist for første gang i Norge til deltakerne på VA-dagene. Verktøyet gjør at hele syklusen med løft og sammentrekking av duktile rør gjøres i én operasjon, med én og samme maskin. Entreprenør Arne Olav Lund AS demonstrerte. Foto: Jørn Søderholm, Praktisk Talt AS

Det faglige programmet ble som vanlig på VA-dagene avsluttet med at Marte Herje Strømme fra Prognosesenteret ga deltakerne et innblikk i hvordan prognosesenteret vurderer tilstanden i norsk økonomi og bygge- og anleggsmarkedet de nærmeste par årene. 

– Veldig interessant å høre vurderingene fra Prognosesenteret nå, i det som for mange er en økonomisk strevsom tid. Det var nok mange av deltakerne som dro hjem med et snev av optimisme etter å ha sett Martes innlegg. Vi er veldig fornøyd med at så mange deltakere valgte å prioritere VA-dagene, sier markedssjef Håkon Killerud i PAM Norge. 

Et annet element som har blitt et fast innslag på VA-dagene er Dråpen - de yngres vannpris. Altså en pris spesifikt til unge fagfolk i bransjen. Martin Stensland i Asker kommune oble tildelt vannprisen Dråpen for 2024. 

– Prisvinneren for 2024 har gjennom sitt arbeid som prosjektansvarlig vist en spesiell interesse for faget. Han har allerede rukket å gjøre seg bemerket gjennom sin innsats for blant annet modellbasert prosjektgjennomføring i vannbransjen, sa juryen i sin begrunnelse. 

Utstilling på VA-dagene

Nytt av året i 2024-versjonen av VA-dagene var en utstilling av utvalgte leverandør-kollegaer og samarbeidspartnere på VA-dagene:

• Krohne

• Hallingplast

• Innva

• Basal

• Phoenix Contact

• Furnes Jernstøperi

• BIM Norway

• Scan Survey 

• Helnor

• Rambøll

Bildet: Utstilling med andre leverandører var nytt av året på VA-dagene. Her snakker Ivan Rosenborg i Krohne Norge om måleteknikk. Foto: Jørn Søderholm, Praktisk Talt AS

– Vi har fått gode tilbakemeldinger fra både utstillere og deltakere som satte pris på utstillingen. Det vil vi nok fortsette med på VA-dagene fremover, sier Killerud. 

På VA-dagene fikk deltakerne på dag  2 en praktisk demonstrasjon av et nytt leggeverktøy for større duktile rør, utviklet av Saint Gobain PAM. Entreprenørselskapet Arne Olav Lund AS har prøvekjørt redskapet på et prosjekt som er under utførelse for NRVA, med legging av en stor hovedvannledning i duktile rør. 

– Dette var første gang vi har fått vise verktøyet til den norske vannbransjen. Det var moro at vi også fikk gitt en praktisk demonstrasjon til deltakerne på VA-dagene, sier Killerud. 

Det var en sliten, men også stolt og fornøyd arrangørstab og møteledelse som takket 170 deltakere for oppmøtet og ønsket velkommen igjen neste år. Nå skal VA-dagene 2024 evalueres grundig, før planleggingen av VA-dagene 2025 tar til. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår