- Godt klimaanlegg trumfer åpent vindu

 
- Godt klimaanlegg trumfer åpent vinduBildet: Smarttelefon-appen Panasonics Comfort Cloud gir brukeren kontroll over klimaanleggets funksjoner på en måte som sikrer både energieffektivitet og komfort. Foto: panasonic
FAGARTIKKEL: - Skrur du på klimaanlegget framfor å åpne vinduet, får du ikke bare bedre temperatur. Det reduserer også mengden støv, pollen og muggsporer i huset.

Av Arnt Fahlstrøm, Area Sales Manager i Panasonic Norway.

Et godt klimaanlegg vil skape et sunt innemiljø som både er bedre for helsen og øker trivsel og komfort. Nå finnes det svært energieffektive alternativer som reduserer både strømkostnader og klimautslipp.

Kan forebygge allergier

Norsk Helseinformatikk estimerer at omtrent 20 prosent av Norges befolkning, altså rundt 1 million mennesker, har pollenallergi. Forekomsten av allergier og luftveisproblemer har generelt økt de siste tiårene. Det er derfor store gevinster å hente fra et godt klimaanlegg med avanserte filtre som fjerner støv, pollen, muggsporer og skadelige mikropartikler. 

En annen positiv helseeffekt er at et klimaanlegg nedkjøler kroppen slik at kroppens eget reguleringssystem kan bruke mindre energi på temperaturregulering. Det reduserer sjansen for dehydrering, tretthet og andre helseproblemer, og øker konsentrasjons- og læringsevnene. 

Samme anlegg for oppvarming

Mange klimaanlegg kan også brukes til oppvarming om vinteren. Dette gir deg ett system med flere bruksområder så du slipper å bruke oppvarmingssystemer med fossile brennstoffer. Energieffektive klimaanlegg reduserer også både karbonavtrykket og strømkostnadene.

Med over 60 års erfaring innen salg til kommersielle og private kunder i 120 land, er teknologiprodusenten Panasonic en ledende aktør innen oppvarmings-, nedkjølings- og kuldeløsninger (HVAC+R). Panasonic har utviklet sin vedlikeholdsfrie nanoe™X-teknologi som er brukes i mange av klimaanleggene deres. Det kommer også som en separat takmontert enhet.

Nanoe X produserer hydroksylradikaler (kalt OH-radikaler) som finnes i store mengder i naturen og bekjemper forurensning, bakterier og virus. Når anlegget er i viftemodus går Nanoe X uavhengig av oppvarming- og nedkjølingsfunksjonene. Den vedlikeholdsfrie teknologien gir både bedre inneluft og renere tekstiler, møbler og harde overflater. Løsningen har et lavt energiforbruk, og egner seg godt til ulike kommersielle bruksområder, eksempelvis i butikker og på spisesteder.

air-e

air-e er Panasonics første frittstående, takmonterte nanoe™X-generator. Anlegget har et lavt energiforbruk, en kompakt og moderne design og er svært stillegående med et lydnivå på 27dB(A).

HZ Flagship

Panasonic´s innedel kommer med wifi (Wi-Fi) og nanoe™X mark 3, den nyeste generasjonen av nanoe™X-teknologi. Klimaanlegget rensker luften på en energieffektiv måte, med høyeste energimerking på A+++. Den drives også av Panasonic’s R32 Inverter kompressor, som gir mer fleksibel regulering av temperaturen og bruker kjølemiddelet R32, som gir et lavere utslipp. Klimaanlegget er svært stillegående med et lydnivå fra kun 19dB(A), tar lite plass og kommer i farger som passer interiøret i de fleste nordiske hjem. Disse fargene er grafittgrå (graphite grey) og matt hvit (pure white matt).

New TZ

TZ er Panasonics nye veggmonterte klimaanlegg innen Etherea-serie. Anlegget har også integrert nanoe™X-teknologi og har en ramme med bredde på 779 millimeter.

PACi NX

Panasonics nylanserte PACi NX Elite Series 4 kan kommer med kapasitetsnivåene 7,1 – 14 kW. Den har et stilrent og kompakt design med kun én vifte, og oppnår samme effekt som de tidligere modellene med to vifter. Med rørlengde på opptil 100 meter får de stor designfleksibilitet for mange ulike bygningstyper- og størrelser.

Smart styring i skyen

Panasonic lar deg fjernstyre og sjekke systemet i skyen med via sin Smart Cloud-teknologi. Klimaanlegget viser energiforbruk i sanntid, og gir oversikt over tiltak som vil spare energi og forlenge anleggets levetid, som vedlikehold, reparasjoner og oppgraderinger.

Smarttelefon-appen Panasonics Comfort Cloud gir brukeren kontroll over klimaanleggets funksjoner på en måte som sikrer både energieffektivitet og komfort. Anlegg med nanoe™X-teknologi kan aktiveres via Comfort Cloud-appen, selv når brukeren ikke er i rommet. Den kan også kobles opp til en rekke ledende stemmestyringssystemer på ulike språk.

Her er noen av funksjonene som kan styres i skyen:

  • Slå på eller av
  • Stillemodus
  • Viftehastighet
  • Retning på luftstrømmen
  • Temperaturkontroll

Satser i Europa

Panasonic fortsetter med videreutvikling av sine HVAC+R-løsninger, og har iverksatt en omfattende vekststrategi for sine luft-til-vannvarmepumper på sitt europeiske marked. Dette inkluderer utvidelse og vekst i sine R&D-sentre, i tillegg til økt produksjonskapasitet i fabrikkene i Frankrike, Italia og Tsjekkia.
 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår