Godt vann til syklistene i Kristiansand

 
Godt vann til syklistene i KristiansandBildet: - Vi ligger i Norgestoppen når det gjelder vannkvalitet og er stolt av det, sier ingeniør i Kristiansand Ingeniørvesen, John Christian Bjorkjendal, som delte ut vannflasker til flere hundre syklister i dag. (Foto:Odd Borgestrand)
Dagen før Norsk Vann åpner sin nasjonale konferanse gjorde vannfolket i Kristiansand en formidabel innsats for vann og det grønne miljø i byen.

Av Odd Borgestrand

To ganger i året markeres «jeg kjører grønt» i Kristiansand kommune, og da henger ingeniørvesenet seg på med å markere at de ligger helt i Norgestoppen også i vannkvalitet.

– Det er ingen grunn til å kjøpe vann på flasker i Kristiansand når man kan fylle egne flasker med godt drikkevann rett fra springen. Det sa ingeniør John Christian Bjorkjendal fra Ingeniørvesenet i Kristiansand. Han var ute med sine vannflasker allerede fra kl. 06.30 i dag tidlig. Da VVS aktuelt møte vanningeniøren halvannen time senere hadde over 500 syklister passert telleverket i Tordenskioldsgate, og de fleste takket ja til vannflaska som ble delt ut.

I løpet av formiddagen fikk flere tusen syklister tilbud om vannflasker fra Ingeniørvesenet og kommunens «Vannvogna» delte ut vann rett fra springen til syklister og gående på vei til jobb i morgentrafikken.
Syklister ble også tilbudt gratiseffekter som setetrekk og sykkelrefleks, mens sykkelhjelm og refleksvester kunne kjøpes for en rimelig penge.

Kristiansand er aktive med «Jeg kjører grønt kampanjen» som startet i dag og varer fram til 13. november. Byens befolkning kan registrere sine grønne reiser og få poeng, der det trekkes ut gavekort blant de 1000 første påmeldte som oppnår 10 grønne poeng.

Å reise grønt er enkelt sagt å sykle, ta buss/tog eller bruke beina i stedet for å kjøre bil. 

En grønn reise er alle reiser der man ikke benytter private, motoriserte kjøretøy som bil, motorsykkel eller moped, og man oppnår ett poeng pr. reise, forklarer vanningeniør Bjorkjendal til VVS aktuelt

– Vi har fokus på at du kan drikke vann rett fra springen. Vi er stolt over vannkvaliteten vår, og vi støtter gjerne opp om byens grønne linje, sier han.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår