Gravefri rørfornying med stor dimensjon

 
Gravefri rørfornying med stor dimensjonEn 800 mm som NCC No Dig installerer er mer sjeldent og krever mere mannskap og organisering for få jobben gjort. Foto: NCC
En rørdiameter på hele 800 mm er sjeldent for NCC Infrastructures No Dig avdeling, som for kort tid siden renoverte to stykk av Oslos overvanns traséer med strømpeforing.

Monteringen foregår uten graving mellom nedstigningskummene, denne gang ved Helsfyr

– Dette er overvannsløp med relativ god kvalitet, Men området her skal imidlertid bygges ut. Dermed gjøres denne rørfornyingen før nybygging igangsettes, forteller formann Tor Nicolai Bergly i NCCs No Dig-avdeling i en pressemelding.

I Oslo er det mer enn 2,2 millioner meter avløpsrør, der de fleste rørdimensjonene er 200/230/300mm. En 800 mm som NCC No Dig installerer er mer sjeldent og krever mere mannskap og organisering for få jobben gjort. Strømpeforingen som ble brukt på denne installasjonen er levert av Berolina.

Når dimensjonen blir så stor som denne blir den vinsjet inn i røret. Deretter blir det tilført trykkluft så strømpeforingen fyller røret før den herdes med UV-lys.

– Med denne strømpeforingen på plass øker kapasiteten, styrken og levetiden på røret betraktelig forteller Bergly. Jobben utføres som del av rammeavtalen Oslo kommune har med NCC.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår