Green Box jakter norske badekabinprosjekt

 
Green Box jakter norske badekabinprosjektBildet: Ved Green Box-fabrikken, som ligger mellom Holstebro og Herning, er det i dag 105 ansatte. Foto: Green Box
Danske Green Box gjør det skarpt i hjemlandet med sine prefabrikkerte, badekabiner i galvanisert stål. Nå snuser bedriften på mulighetene for innpass i det norske byggmarkedet.

Av Bjørn Laberg

- Foreløpig har vi plenty å gjøre på det hjemlige markedet, hvor vi per i dag leverer cirka 4000 badekabiner årlig, men Norge er absolutt et marked vi ønker å få større innpass i. Utviklingen siden oppstarten for fem år siden har vært eventyrlig. Vi kan skilte med 30 prosent i økte markedsandeler, og er svært stolte over at vi nå er inne på en 6. plass på 10 på topp-listen over Gasellebedrifter i Midt-Jylland-regionen, sier Maibritt Nielsen, kvalitetssjef i Green Box, til VVS aktuelt.

Dansk fabrikk

Hun understreker også at Green Box dessuten er eneste danske leverandør av såkalte lettvektskabiner, som har produksjon i Danmark.
- Våre hjemlige konkurrenter har produksjonen sin i Øst-Europa, mens vi har satset på et «heldansk» produkt, med fabrikk i Herning. Vi benytter oss av danske leverandører, har svanemerket produksjon, og har, som eneste danske badekabinprodusent, også SINTEF-godkjenning, sier Nielsen.

Digital sporbarhet

- Ved hjelp av QR-koden som følger hver kabin, kan kunden med denne digitale sporbarheten få tilgang til all relevant informasjon om produktet, vedrørende tegninger, kvalitetsrapporter og montasjeveiledninger. Vekten på kabinen er bare 1/3 av konkurrentenes, noe som gjør at mange type prosjekter blir interessante, også rehabiliteringsprosjekt, sier hun.
Hun sier Green Box har opparbeidet seg en rekke gode referanseprosjekt, som vil bli nyttige i videre markedsfremstøt.
- Vi har levert til mange ulike prosjekter, alt fra små hybelkomplekser, til penthouseleiligheter og Hilton-hotell. Vi har blant annet levert kabiner til Lighthouse i Aarhus, Danmarks høyeste bygg. I Norge har vi dessuten leveranse på 1600 badekabiner til hotellet ved Oslofjord Convention Center, sier Nielsen.

Varmgalvaniserte stålkassetter

Green Box er oppbygd med betongstøpt gulv i varmgalvanisert c-profil. Hele gulvet våtromssikres med Schönox WSF membran (folie).
- Våtromssikringen føres 100 mm oppover veggene. Veggene består av varmgalvaniserte stålkassetter, samt 12,5 mm Fermacell gipsplater i storformat. Dermed blir kabinen veldig stabil og utført med små toleranser. Veggene våtromssikres med Schönox WSF mebran. Toalettene kan klare belastning på 400 kg og håndvaskene er testet med belastning på 200 kilo. Installasjonen utføres som rør-i-rør installasjon, og med Roth Quick-veggbokser, sier Nielsen.

Hun er fullt klar over at kravene til slike baderomskabiner er strengere i Norge, enn i hjemlandet.
- Det er andre krav å forholde seg i det norske markedet, som for eksempel «safety-box» på toalettsisterne og Pex-rør på el. Men vi har, gjennom investering i SINTEF-test og godkjenning, forberedt produksjonen til også å serve norske kunder. Derfor er vi er virkelig optimistiske, med tanke på fremtidige prosjekt i Norge, smiler hun.

Ønsker nærhet og eierskap

Ved Green Box-fabrikken, som ligger mellom Holstebro og Herning, er det i dag 105 ansatte.
- Vi jobber kontinuerlig med å søke effektive produksjonsløsninger, noe som er en dyd av nødvendighet i et tøft marked. Effektivisering og robotisering betyr ikke nødvendigvis færre ansatte ved fabrikken vår, og vi har heller ingen planer om å flytte produksjon til lavkostland. Vi ønsker nærhet og eierskap til produksjonslinjen vår. Våre ansatte skal ikke løpe fortere, eller jobbe enda hardere. Ved at vi effektiviserer produksjonen, og bidrar til at jobbene kan utføres smartere, med bedre og mer automatisert løsninger, er dette tvert imot med på å sikre arbeidsplassene, sier Nielsen avslutningsvis.

Bildet: - Vi har, som eneste danske badekabinprodusent, også SINTEF-godkjenning, sier Maibritt Nielsen, kvalitetssjef i Green Box. Foto: Bjørn Laberg


 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår