GROHE med Cradle to Cradle-sertifisering

 
GROHE med Cradle to Cradle-sertifisering
Nylig ble det klart at GROHE er en av de første produsentene i VVS-bransjen som lanserer karbon-nøytrale* Cradle to Cradle-sertifiserte produkter. Med det tar GROHE enda et nytt steg mot en sirkulær fremtid.

For å henge med på bærekraftsbølgen, har GROHE tatt sin bærekraftstrategi til et nytt nivå. Nylig ble nemlig fire bestselgende produkter lansert i en ny variant med Cradle to Cradle-sertifisering. I motsetning til den lineære «take-make-waste»-modellen, hvor produktet kastes etter bruk, skal Cradle to Cradle-sertifiserte produkter drastisk redusere bruken av nye ressurser. De fire produktene er dermed designet og produsert på en måte som gjør at komponentene kan brukes til å lage nye produkter, selv når levetiden er over.

Cradle to Cradle-produktene vurderes ut ifra bruken av miljøvennlige, sunne og resirkulerbare materialer. Produktene blir vurdert i fem kategorier: Materialets helsetilstand, materialutnyttelse, fornybar energi, vannforvaltning og sosial rettferdighet. Tre kraner og Tempesta-dusjsystemet har oppnådd gull i Cradle to Cradle-sertifiseringen.

– Bærekraft er en hjørnesten i alt vi gjør, og dette er en milepæl vi er stolte av i Norge. GROHE vil alltid fokusere på bærekraftsaspektet ved å integrere design og kvalitet på smartere måter, og for å redusere både karbonavtrykk og bruk av verdifulle naturressurser. Selv om vi har oppnådd mye det siste året, må vi fortsette arbeidet. Det gjør vi ved å bane vei for en sirkulær økonomisk modell, som også møter lokale utfordringer og øker folks livskvalitet, sier Anne Øiseth, Country Manager i GROHE og leder i LIXIL EMENA Norge.

Oppdag og les mer på GROHEs digitale plattform GROHE X.

Om Cradle to Cradle Products Innovation Institute
Cradle to Cradle Products Innovation Institute er dedikert til å drive frem en sirkulær økonomi gjennom produkter med positiv innvirkning på mennesker og planeten. Gjennom Cradle to Cradle-Certified® Products Program, setter instituttet den globale standarden for morgendagens produkter laget på en trygg, sirkulær og ansvarlig måte. Cradle to Cradle-sertifiseringen brukes av fremtidsrettede designere og produsenter på tvers av verdikjeden til å skape og optimalisere materialer og produkter i henhold til verdens mest avanserte forskningsbaserte målinger av materialets helsetilstand, fornybar energi, klima-, vann- og jordforvaltning og sosial rettferdighet. Instituttets hovedkontor er i Oakland, California og Amsterdam, Nederland. Les mer her.

*Inkluderer CO2-kompenserte prosjekter. Les mer på green.grohe.com

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår