Grønland går for Biovac

 
Grønland går for BiovacBildet: Myndighetene i kommunen Sermersooq (hovedstaden Nuuk) ønsker å finne løsninger for rensing av avløpsvann både for bygd og by.
Goodtech Environment eier varemerket Biovac og er markedsleder på levering av renseanlegg med ansvar for over halvparten av aktive anlegg i Norge. Nylig har myndighetene på Grønland inngått et samarbeid med Goodtech Environment i et omfattende prosjekt for rensing av avløpsvann.

Avløpsvannet på Grønland går de fleste stedene urenset rett i havet og myndighetene i kommunen Sermersooq (hovedstaden Nuuk) ønsker å finne løsninger for rensing av avløpsvann både for bygd og by. I et pilotprosjekt er det nå installert et eget anlegg beregnet på tøffe klimatiske forhold og tilpasset et lokalt bruksmønster.

For første gang blir nå avløpsvann renset før det slippes ut på havet og en planlagt videreutvikling av prosjektet vil både være å koble på større avløp, samtidig som anlegget kan tilpasses mindre tilgjengelige områder. I valg av renseløsning falt valget på Biovac som har tradisjon og erfaring fra Norge med driftssikre anlegg i tøffe klimatiske forhold. 

Avdelingsleder for Prosjektavdelingen hos Goodtech Environment, Eskil Møllegaard gleder seg til fortsettelsen etter flere turer til Grønland med kartlegging av prosjektet og oppstart drift. Lokale myndigheter er engasjert med god dekning både på nasjonale tv kanaler og aviser.

Klikk her for å se nyhetsinnslag fra Nuuk TV om prosjektet

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår