Gullgrossist og gründer inn i bygg og anlegg

 
Gullgrossist og gründer inn i bygg og anleggEn alpinist og en gründer med klare mål og gjennomføringsvilje. Derfor samarbeider de så godt, gullgrossisten Aksel Lund Svindal (t.v) og gründeren Espen Sivertsen i det Silicon Valley-baserte selskapet Ivaldi. Foto: Odd Borgestrand
ENTREPRENØRENS MARKED: Alpinisten og gullgrossisten Aksel Lund Svindal satser sterkt på investeringer i oppstartselskaper, inkludert selskaper som jobber inn mot bygg og anlegg.

Av Odd Borgestrand

Under Entreprenørens Marked i regi av AF-gruppen var han tydelig på at han gjerne vil være med folk som brenner for ideer og som står på som om de skulle være toppidrettsutøvere.

Aksel Lund Svindal har blant annet investert i en rekke teknologi-selskaper rettet mot bygg og anlegg, fordi han her ser muligheter til å bidra inn i et stort marked både nasjonalt og globalt. Under Entreprenørens Marked var han aktivt tilstede under hele arrangementet for å promotere sitt samarbeid med AF-gruppen og spesielt med det norsk/amerikanske selskapet Ivaldi, ledet av den norske gründeren Espen Sivertsen.

Støtter de som har gjennomføringsevne

- Gründere og toppidrettsutøvere har noe felles. I skadeperiodene har jeg benyttet tiden til å se inn i den teknologiske verden. Selv alpinstøvler kan bli smarte gjennom 3D-teknologi, og da jeg kom i kontakt med Espen Sivertsen og Kronprins Haakon også ble en døråpner, ja da var jeg ikke i tvil om at dette var et felt jeg gjerne ville investere i, sa Lund Svindal under markedsdagen i Oslo.

 - Jeg kan mye om risiko i utfor. Jeg vet hva som må til for å vinne et mesterskap, og jeg har klart å gjennomføre mine visjoner og mål.  Nå har jeg satt meg som mål å finne mennesker som har gjennomføringsevne og som samtidig er gode analytikere.  Jeg er overbevist om at de som er i besittelse av gjennomføringsevne har et stort konkurransefortrinn. 

Samtidig ser jeg at det er viktig å overlate beslutninger til de som har den beste kompetansen på de ulike feltene, sa den anerkjente alpinisten.

Ser ikke begrensninger

- Tid er likt for alle, og er den eneste begrensede ressursen.  Det er mangel på personer som er villig til å satse to hundre prosent på å nå sine mål. Jeg vil samarbeide med de som har de personlige egenskapene som skal til for å vinne gull, og Espen Sivertsen er en av disse, slo Aksel Lund Svindal fast, før han lovte å gjøre alt som står i hans makt for å ta gull i neste års VM i alpint.

Det Silicon Valley-baserte selskapet Ivaldi, med norske Espen Sivertsen som administrerende direktør, har spesialisert seg på additiv produksjon. Additiv produksjon er et begrep som brukes for å bygge tredimensjonale komponenter. I additiv produksjon lager man prototyper ved å addere materiale, og Sivertsen bidro til å skreddersy Aksel Lund Svindals ulike sko for Super G og utfor gjennom 3D printing. AF-gruppen er også en av samarbeidspartnerne til Ivaldi.

Stå-på vilje

Til Byggfakta sier Sivertsen at samarbeidet med Aksel Lund Svindal på investorsiden har vært positivt og spennende for både for Lund Svindal og Ivaldi Group.

- Aksel er en flott fyr med stå-på vilje og han har gitt oss tilgang til et nettverk som var ukjent for oss. Vi har lært mye av en stor sportsprofil med klare mål. Aksel ser bare muligheter og knytter derfor til seg folk han må stole på i kampen om hundredeler. Det er en innstilling vi liker. Vi tenker likt strategisk, sier Sivertsen, som leverer månedlige rapporter til alpinisten for å holde ham orientert om hva som skjer i selskapet.

Åpner dører

- Det er mange bedrifter som gjerne vil møte Aksel Lund Svindal, spesielt i Norge og vi kommer dermed inn sammen med Aksel for å presentere våre ideer og løsninger og lytte til bedriftenes behov.

Samarbeidet med Aksel Lund Svindal startet i november 2016, og sammen har de nå bygget en pipeline både innen maritim og bygg som ingen andre har. Det betyr at selskapet kan levere deler til ulike selskaper «on demand», uansett hvor de befinner seg på kloden.

Mekaniske roboter er nå blitt billige, og dermed kan produksjonen bringes tett på sluttbruker, sier Sivertsen.

Verdensledende

Sivertsens selskap Ivaldi Group har utviklet et av verdens ledende økosystemer for 3D-printing. Han mener at 3D-printing vil knuse mange av dagens verdikjeder.

Sivertsen og Ivaldi Group har blant annet spesialisert seg på reservedeler til shipping-industrien, og vil også gå inn for fullt i bygg og anlegg. Her finnes det muligheter for at ulike industrier som får en utfordring dersom transportbehovet blir mindre, kan bedre sine rammevilkår på annet hold, gjennom rimeligere reservedeler. Dette er noe av grunnen til at rederiet Wilhelmsen i fjor vår gikk inn på eiersiden i Ivaldi Group.

I løpet av kort tid vil eksempelvis skipsverksteder og entreprenører kunne motta en datafil med spesifikasjoner for en reservedel og så produsere lokalt med 3D-printing.  

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår