Hallingtreffs hederspris til Peer-Christian Nordby

 
Hallingtreffs hederspris til Peer-Christian NordbyBildet: Markedssjef i Olimb-konsernet og tidligere leder i Rørinspeksjon Norge, Peer-Christian Nordby, (t.v.) ble i år tildelt Hallingtreffs hederspris. Juryens leder, Steinar Tragethon, var full av lovord om prisvinneren under prisutdelingen. Foto: Odd Borgestrand
Markedssjef i Olimb-konsernet og tidligere leder i Rørinspeksjon Norge, Peer-Christian Nordby, ble i år tildelt Hallingtreffs hederspris.

300 deltakere på årets treff hedret denne nestoren i norsk vannbransje med stående applaus.

- Prisvinneren selv ble nærmest stum av overraskelse, men det er ingen tvil om at alle som vet hva Nordby har utrettet gjennom 35 år i bransjen mener han er en meget verdig vinner av prisen, som i år ble utdelt for sjuende gang, skriver Hallingtreff i en pressemelding.

Prisen tildeles en person eller organisasjon som har vært eller er en ildsjel i VA-faget. Det var som vanlig daglig leder i Hallingplast AS, Steinar Tragethon som sto for prisutdelingen på vegne av organisasjonskomiteen for Hallingtreff.

En verdig vinner

Foregående år har prisen blitt tildelt kommunalt ansatte, konsulenter i VA bransjen, journalist i faget og i 2019, leder i Norsk Vann, som da var Toril Hofshagen. Juryen uttaler at prisvinneren startet i faget med praktisk utførende arbeid der han bygde erfaringer de første åene. Han har vist seg som en ildsjel som ga av seg selv for å løfte kunnskapsnivået kvaliteten i faget. Fagkunnskapen og erfaringen som Nordby besitter, frembringes og overføres på en ydmyk og god måte, som bygger tillit hos mottageren.

Nordby har vært deltager og foredragsholder på tidligere Hallingtreff, og har vist stor interesse for både rørfaget og praktikernes hverdag. Som mange som har startet med det praktiske arbeidet, lengter nok også Norby tilbake til «å utføre noe praktisk med henda».

- Hans evner gjør at deltagelse og organisering av organisasjoner, som arbeider med opplysning rundt faget, utdanning i faget, 3. parts kontroll på anlegg, er der kraften og bidraget blir størst til felles beste for firmaet vedkommende jobber i, men ikke minst for NoDig-teknikken som metode til alle fornyelser av gamle ledningstrekk eller styrte boringer. Hallingtreff vil takke prisvinneren for en utrolig innsats gjennom de siste 35 årene i norsk vann og avløps bransje, sa Steinar Tragethon.

Overraskende og hyggelig

Prisvinner Peer-Christian Nordby er en mann av få ord, og denne kvelden på Hallingtreff ble det heller ikke de mange ordene. Han innrømmet at hedersprisen kom svært overraskende, men svært hyggelig.
- Jeg må først og fremst takke arbeidsgiver Olimb som gir meg muligheten til å bidra i ulike verv og organisasjoner. Jeg brenner for kompetansedeling, og samarbeid med gode kolleger i Olimb, Rørinspeksjon Norge, Scandinavian Society for Trenchless Technology og Maskinentreprenørenes Forbund, opplever jeg som svært meningsfullt, sier Nordby.

36 år hos Olimb

Nordby har sin formelle utdannelse fra Høgskolen i Østfold og har i år 36 års fartstid hos Olimb. Nordby startet i Råde-firmaet 10.mai 1984 og havnet rett «i grøfta» som rørfornyer. Nordby taler alltid praktikernes sak og er opptatt av å heve kompetansen hos de som utfører jobben ute i felt. Derfor har han i to perioder vært leder i Rørinspeksjon Norge. Han har vært aktivmedlem i den norske arbeidsgruppa i SSTT og han er også medlem i interimsstyret for det nye norske senteret for vanninfrastruktur, som er under oppbygging på Ås.

- Nordby har tilegnet seg en enorm kompetanse og derfor lytter bransjen til ham. Peer-Christian Nordby fremhever aldri seg selv, han beholder roen i kritiske situasjoner og sier aldri nei. Derfor er han en nøkkelperson i firmaet, – godt likt både av kunder og kolleger over hele Skandinavia, og en person vi alltid kan stole på, sier hans nærmeste sjef og kollega, Tor-Erik Olimb.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår