Halte i land storkontrakt

 
Halte i land storkontraktFull jubel hos VB-bedriften Svein Klungtveit AS på Sand i Ryfylke da det ble klart at de hadde halt i land en storkontrakt på slamtømming i Sunnhordaland, verdt nærmere 120 millioner kroner. Fra venstre: Svein Klungtveit, Odd Inge Fuglestein, Arnfinn Klungtveit og Maria Klungtveit. (Foto: Svein Klungtveit as).
Jubelen sto i taket hos VB-bedriften Svein Klungtveit as nylig da det ble klart at rørleggerbedriften fra Sand i Ryfylke fikk tilslaget på slamtømming i Sunnhordaland.

Kontrakter verdt nærmere 120 millioner kroner over åtte år
– Klart det betyr svært mye for oss, som en forholdsvis liten lokal bedrift fra Sand, å vinne et slikt anbud som dette, sier administrativ leder Maria Klungtveit i en pressemelding.

Hun forteller at bedriften allerede har hatt oppdraget med slamtømming i Sunnhordaland i åtte år, men at de nå måtte ut i en ny anbudskonkurranse med konkurrerende aktører i markedet.

– Derfor er jeg særlig stolt over at kontrakten ble vunnet med knappest mulig margin mot en mye større nasjonal konkurrent. Det ble liksom litt David mot Goliat-følelse av det, sier hun i meldingen.

Forlangte innsyn
Da det ble klart at Svein Klungtveit AS vant frem med sitt tilbud, forlangte konkurrenten innsyn, og det ble dermed en ekstra spennende ventetid før man til slutt kunne slippe jubelen løs.

– De fant ingenting å sette fingeren på. Hos oss var alt i orden, både når det gjaldt økonomi, miljø, HMS og gjennomføring. Da smakte seieren ekstra godt, forteller Klungtveit i meldingen fra selskapet.

Kontrakten er delt opp i fire-årsperioder, med opsjon på fire nye år, der hver periode har en verdi på 57 millioner kroner.

– Med dette i boks har vi trygget våre arbeidsplasser for åtte nye år fremover, samtidig som vi oppretter flere nye arbeidsplasser i bedriften. I en liten bygd som Sand vil jo dette også ha stor betydning for lokalsamfunnet, med de ringvirkninger det gir, sier Klungtveit.

Base på Stord
Selve oppdraget består i å tømme slam fra syv kommuner i Sunnhordland; Sveio, Bømlo, Stord, Fitjar, Tysnes, Kvinnherad og Austevoll. For å kunne operere på helårsbasis i et så stort område, har bedriften opprettet en base på Sagvåg Stord, bemannet med seks personer.

Samtidig vil det nye oppdraget stille nye krav til både utstyr og biler som er godkjent etter Euroklassen.

Teller med
Ifølge driftsleder Odd Inge Fuglestein vil bedrifter som er miljøsertifiserte som Miljøfyrtårn, stå sterkere i anbudskonkurranser enn andre.

Fakta Svein Klungtveit AS:
* Rørleggerbedrift etablert på Sand i Ryfylke i 1977
* 21 heltidsansatte
* Medlemsbedrift i VB, med egen butikk.
* Totalentreprenør som leverer rørleggertjenester, transport, utleie av container, slambehandling, grave- og grunnarbeid, samt betongarbeid.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår