Har inngått energisparekontrakt

 
Har inngått energisparekontraktIllustrasjonsbilde
AKTUELLE PROSJEKTER: Eid kommune har inngått en energisparekontrakt for 12 av sine bygg. Byggene omfatter totalt nesten 23.000 kvadratmeter. Etter anbudsrunden valgte kommunen å inngå kontrakt med AF Energi & Miljøteknikk AS.

Av Tore Kubberød

Kontrakten om å bistå til energisparing i Eid kommune har ligget ute til anbud. Fristen for å komme med anbud var 23. januar. Det kommunen ønsket var et anbud på energisparing i 12 kommunale bygg samt på gate- og parkbelysning.

Like bra inneklima

Etter anbudsrunden ble tre av tilbyderne invitert til videre samtaler. Denne prosessen endte med at AF Energi & Miljøteknikk ble valgt til å utføre oppdraget.

I anbudsgrunnlaget skriver kommunen i Sogn og Fjordane at de ønsker å inngå en energisparekontrakt med en energientreprenør som de i samarbeid med kan planlegge og gjennomføre energieffektiviseringstiltak hvor tilbyder står for hele prosjekt-, gjennomførings- og oppfølgingsprosessen. Entreprenøren må også garantere besparelse og lønnsomhet.

Konseptet innebærer at tilbyder gis incentiver til å utnytte sin kompetanse og kreativitet til å sy sammen en tiltakspakke med størst mulig besparelse og lønnsomhet for oppdragsgiver. Inneklimaet i samtlige rom skal samtidig være minst like bra som før gjennomføringen av tiltak.

Blant byggene som inngår i kontrakten er forvaltningsbygg, omsorgsboliger, barneskole, ungdomsskole, barnehage, offentlige forsamlingslokaler, idrettshall, bibliotek og leiligheter.

FAKTA

Energisparekontrakt for kommunale bygninger i Eid kommune.

Sogn og Fjordane

Tiltakshaver: Eid kommune

Entrprenør: AF Energi & Miljøteknikk AS

Entreprise: Totalentreprise

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?
Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 
 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår