Har overtatt Fiat, Alfa Romeo og Jeep i Norge

 
Har overtatt Fiat, Alfa Romeo og Jeep i NorgeHarald Frigstad, konsernsjef i Bertel O. Steen. Foto: Bertel O. Steen
Fra og med 1. desember 2021 har Bertel O. Steen overtatt importen av bilmerkene Fiat, Alfa Romeo og Jeep til Norge.

- Vi er glade for å få Fiat, Alfa Romeo og Jeep inn i konsernet og tilby våre kunder enda flere tradisjonsrike bilmerker i den brede modellporteføljen vi har i Bertel O. Steen, sier konsernsjef Harald Frigstad.

Transaksjonen der Bertel O. Steen kjøper aksjene i FCA Norway ble godkjent av Konkurransetilsynet i oktober. Den kommer i kjølvannet av at de internasjonale bilprodusentene PSA og FCA tidligere i år slo seg sammen og dannet Stellantis, verdens fjerde største bilprodusent. Bertel O. Steen blir med dette importør av totalt åtte Stellantis-merker i Norge, nemlig Peugeot, Opel, Citroën, DS, Alfa Romeo, Jeep, Fiat og Fiat Professional (lette nyttekjøretøy).

- Stellantis er en av verdens ledende bilprodusenter, med en meget sterk satsing på elektriske modeller. For Bertel O. Steen innebærer denne avtalen at vi befester posisjonen som Stellantis sin foretrukne partner i Norge. Dette er et samarbeid som har dype historiske røtter og vil være av stor betydning for oss også i årene som kommer, sier Harald Frigstad.

Lang historie
Fiat ble grunnlagt av Giovanni Agnelli i 1899, og Bertel O. Steen hadde agenturet på Fiat i Norge fra 1909 til 1929. I denne perioden var Fiat et meget viktig merke for konsernet. Alfa Romeo er et ikonisk italiensk bilmerke kjent for sitt unike design og sportslighet. Alfa Romeo skal være hel-elektrisk i 2027, som et av de første Stellantis-merkene. Jeep er også en sterk merkevare med lange tradisjoner. De har kommet med gode plug-in hybrider, og kommer med en helelektrisk modell i 2023. På varebilsiden kompletterer Fiat Professional den allerede sterke porteføljen Bertel O. Steen har på nyttekjøretøy i Norge.

- Vi ser frem til å kunne tilby norske kunder den fulle bredden av det Stellantis har å by på av biler. Disse merkene kommer med spennende, elektriske modeller de kommende årene. Vi mener det er fullt mulig å øke salget av Fiat, Alfa Romeo og Jeep betydelig i det norske markedet fremover, sier Harald Frigstad.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår