Hederspris til «Hallingtreffets far»

 
Hederspris til «Hallingtreffets far»Bildet: Hallingtreffs hederspris 2016 til «Hallingtreffets far» VA-rådgiver Arve Hansen (t.v.). Prisutdeler og daglig leder i Hallingplast, Steinar Tragethon, overrakte prisen i Drammen mandag ettermiddag. (Foto: Odd Borgestrand)
Det var en tydelig rørt VA-rådgiver Arve Hansen som mottok Hallingtreffs hederspris 2016. Det var ikke nødvendig med de mange store ord under denne prisoverrekkelsen. Hallingtreffet, som i år arrangeres for 19.gang hadde ikke eksistert om det ikke hadde vært for Arve Hansen.

Av Odd Borgestrand

Vanligvis deles prisen ut under treffets festmiddag, men på grunn av sviktende helse kunne ikke Hansen delta på årets treff. Prisen ble derfor delt ut hjemme hos Arve Hansen i Drammen på mandag, to dager før treffet, og det var juryformann Steinar Tragethon som delte ut prisen.

Oppfyller alle kriterier
- Ingen oppfyller kriteriene bedre enn du, sa Steinar Tragethon da han overrakte plaketten til Hansen.
Tragethon mener Hansen er en bauta for Hallingtreffet og for norsk vannbransje. Prisen deles ut til personer som har gjort en utmerket innsats gjennom flere år for å fremme kvalitet, kunnskap og som gir VA-faget et godt omdømme.

Juryen består normalt av Steinar Tragethon i egenskap av arrangør og daglig leder i Hallingplast AS,  og Arve Hansen i VA teknikk as. Foran 2016 treffet har Arve Hansen lagt ned en formidabel innsats for å bygge opp et faglig godt program. Det har han lykkes med, men dessverre måtte han melde forfall når treffet skulle avvikles. Han «glemte» imidlertid at han var jurymedlem for hedersprisen, og dermed var det andre som tok over den oppgaven. Juryen avholdt kun ett møte denne gang. Det var ingen andre navn som kunne nå opp til treffets grunnlegger og fremste drivkraft denne gang.

Kommer sterkt tilbake
- Prisen kom overraskende. Jeg henger ikke helt med i svingene på grunn av sviktende helse, men jeg satser på å komme sterkt tilbake når Hallingtreff skal markere 20-års jubileum neste år, kvitterte Arve Hansen.
- Vi har opplevd en spennende og lærerik tankesmie. Vi har fått med oss aktører som gjerne vil tenke i nye baner, og det har gitt Hallingtreff en ekstra dimensjon. Jeg har ikke tenkt å gi meg. Vi fortsetter en spennende reise, sa Hansen. Opptak av prisutdelingen ble spilt av i konferansesalen på Hallingtreffet torsdag kveld. Blant de nærmere 200 i konferansesalen var det både stående applaus og noen tårer til ære for prisvinneren.

Talsmann for NoDig
Arve Hansen er ikke helt som andre VA-ingeniører. Hans signatur dukker opp i en rekke fora, og han har i sterk grad vært med å prege utviklingen i norsk og nordisk vann- og avløpssektor. Han er en av landets fremste talsmenn i rådgiverbransjen for gravefrie metoder, også kalt NoDig.  Hansen er oppgitt over all unødvendig graving i Norge. Gravefrie metoder bør og må bli et førstevalg der det er praktisk mulig, er hans mantra. Hansen kan best betegnes som den faglig sterke mellommannen som har lært seg å oversette grøftefolkets stammespråk til rådgiverspråket. Han har også skapt arenaer for meningsutveksling, kompetanseoverføring og vilje til selvinnsikt. Det står nemlig fortsatt ikke til bestått innenfor en rekke områder av norsk VA-hverdag, mener Arve Hansen.
I dag driver han VA teknikk as i Drammen sammen med kona Kristin Hamre. De har etablert seg med hjemmekontor i Konggata 1 i Drammen, etter å ha tatt farvel med det store rådgiverselskapet Asplan Viak as.

Ildsjel i ulike fora
Arve Hansen «går igjen» i en rekke VA-fora. Her kan nevnes RIN, SSTT, Norsk Vann, Hallingtreff, Strømpeforum-Norge og flere faglige fora.
- Jeg engasjerer meg fordi det er i disse sammenhengene jeg møter fagpersoner som gir meg økt innsikt og dermed bedre kompetanse på en rekke felter som er viktig for en rådgivende ingeniør. Samtidig kan jeg også bidra inn i disse miljøene med den kompetansen jeg selv har opparbeidet meg. I RIN møter jeg praktikerne som gjør jobben før diagnosen skal stilles. Dette er dyktige folk med avansert utstyr.  I SSTT er jeg på en arena der jeg treffer ledningseiere og kommunerepresentanter fra de tre skandinaviske landene. De har et felles mål om best mulig ledningsnett og diskuterer utviklingen av gravefrie metoder for å nå sine mål, sa Hansen.

Hallingtreffs far betegner treffet på Geilo som et årlig møtested der det gjennom 19 år er skapt en unik atmosfære der også praktikerne trives. Målsettingen har vært høyt faglig nivå på innleggene, og alle skal føle at de har vært med på et nyttig treffsted for nye ideer og løsninger. Hallingtreff er blitt et sted der hele verdikjeden samles til gode debatter. Her deltar representanter fra kommuner, entreprenører, grossister, rådgivere og produsenter i åpen og god dialog. Trykket fra utenlandske aktører er kommet, fordi det har gått gjetord om dette fagtreffet utenfor landets grenser.
 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår