Hedret for lærlingesatsing

 
Hedret for lærlingesatsingBildet: Volda Maskin gikk helt til topps i konkurranse med over 2000 andre medlemsbedrifter i MEF.
ARCTIC ENTREPRENEUR: Det var en tydelig rørt daglig leder Jon Grebstad i Volda Maskin AS som mottok prisen årets lærebedrift under Arctic Entrepreneur i ettermiddag. Det er første gang Maskinentreprenørenes Forbund deler ut prisen i samarbeid med Norsk Arbeidsmannsforbund.

Av Odd Borgestrand

Volda Maskin gikk altså helt til topps i konkurranse med over 2000 andre medlemsbedrifter i MEF. Selskapet mener de med sitt fokus på samarbeid, teknologi og prosjektstyring er en av regionens ledende innen sitt felt. Høy kompetanse med en moderne maskinpark gjør selskapet rustet til å ta alt fra små oppdrag til omfattende hovedentrepriser.

Prisen ble delt ut av den ferske kunnskaps- og integreringsministeren, Jan Tore Sanner. Totalt var det seks bedrifter fra de ulike MEF-regionene som var nominert til prisen. Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) ønsker å premiere foretak som i særlig grad har utmerket seg i sitt arbeid med oppfølging av lærlinger og/eller lærekandidater.

- Håpet er at prisen kan bidra til å synliggjøre det viktige utdanningsarbeidet som gjøres av næringslivet hver eneste dag, og at den vil inspirere og motivere bransjen som helhet, sier administrerende direktør i MEF, Julie Brodtkorb.

Espen Wicken, opplæringskonsulent i Opplæringskontoret for anleggs- og bergfagene (OKAB) i Møre og Romsdal, fikk sin del av æren for at Volda Maskin gikk til topps i konkurransen. Han har fulgt opp lærlingene i Volda Maskin de siste 10 årene, en periode der Volda Maskin har hatt minst 10 prosent lærlinger. Av en arbeidsstokk på 60 medarbeidere har bedriften i dag åtte lærlinger.

- Det gjør seg ikke sjøl å ha så stor andel lærlinger, sier daglig leder Jon Grebstad til Byggfakta/VVS aktuelt, men vi ønsker å rekruttere egne medarbeidere og ta et samfunnsansvar.

– Det er bedre å dyrke fram sine egne enn å hente inn fra andre. På den måten ser vi utviklingen gjennom læretida og vet hva de er gode for. Lærlinger har vært et satsingsområde for bedriften siden 1990-tallet. Han er positiv til de nye kravene om bruk av lærlinger i offentlige kontrakter.

– Jeg synes det er bra at man endelig blir litt belønnet for å satse på lærlinger, sa han i samtale med statsråd Sanner etter prisutdelingen i ettermiddag.

Antallet lærlingekontrakter er siden 2011 økt med 70 prosent i anleggsbransjen. Det lot også statsrådet seg imponere av.

- Med sterk satsing på lærlinger er det mange bedrifter som bygger en sterk intern kultur, mener Sanner. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår