Heidenreich innfører alkolås

 
Heidenreich innfører alkolås
Heidenreich innfører alkolås i sine nye og eksisterende lastebiler fra 1. februar i år.

- Heidenreich er opptatt av trafikksikkerhet og innfører fra 01.02.2020 alkolås i våre egne lastebiler/ distribusjonsbiler. Dette gjelder både våre nye lastebiler, samt våre eksisterende. Samtidig oppfordrer vi våre distribusjonspartnere til å gjøre det samme, sier logistikkdirektør Geir Vegar Ellingsen i en pressemelding.

- Vi har heldigvis ikke hatt noen mistanke og heller ikke avdekket kjøring i alkoholpåvirket tilstand blant våre sjåfører. Men vi vet at det er så mange som 140 000 kjøreturer som gjennomføres av ruspåvirkede personer daglig her i Norge, og hele 28% av alle dødsulykker i trafikken skyldes ruspåvirkning. Denne statistikken ønsker vi å gjøre det vi kan for ikke å bli en del av, og derfor innfører vi nå i første omgang alkolås på våre egne lastebiler/ distribusjonsbiler, så får vi se om dette skal utvides til å gjelde mer av bilparken vår, sier Ellingsen

En alkolås er en teknisk anordning som kobles til bilens tenningssystem. Før bilen startes må føreren blåse i et munnstykke slik at utåndingsluften kontrolleres. Alkolåsen verifiserer at han/hun ikke er over grensen som er satt (0,2 promille) i enheten. Dersom føreren er påvirket av alkohol over den grensen som er satt i enheten, vil ikke kjøretøyet starte.

- I Heidenreich har vi inngått en avtale med ALÅS. De er eneste bedrift i Norge som kun selger alkolås. De andre leverandørene på markedet har dette som et biprodukt. Fakta er at i Norge er det kun ca. 25 000 kjøretøy og anleggsmaskiner med alkolås, mens det i Sverige er ca. 150 000 installerte alkolåser. Så her i Norge har vi store forbedringspotensialer, og det ønsker vi i Heidenreich å bidra til, sier Ellingsen avslutningsvis.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår