Heidenreich tar grep for å nå hårete mål om utslippskutt

 
Heidenreich tar grep for å nå hårete mål om utslippskuttBildet: Transportsjef i Heidenreich, Mats Orud Johansen
Heidenreich har en målsetning om å redusere sine utslipp med minimum 70% innen 2030. Nullutslippsløsninger innenfor transport er et av de viktigste tiltakene for å redusere de totale utslippstallene.

Blant annet innførte Heidenreich i fjor muligheten for levering av fossilfri transport med skapbil og kranbil direkte til kunder i Oslo, Lillestrøm, og opp til Gardermoen. Dette var starten på en stor klimaeffekt ved å øke antallet fossilfrie leveringer både på antall leveringer og tilgjengelig infrastruktur.

Fem nye el- varebiler settes i drift

Heidenreich har i flere år hatt levering med elektrisk varebil i Trondheim, og utvidet i fjor dette tilbudet til også å gjelder leveringer fra sentrallageret til kunder i Stor- Oslo. Nå utvider Heidenreich med enda flere nye el- varebiler.

- I tillegg til de elektriske varebilene vi allerede har i drift, så har vi nå fem nye el- varebiler som settes i drift, i tillegg til at vi har flere i bestilling. Dette gjør at vi nå kan utvide tilbudet vårt med leveringer via fremtidsrettede miljøvennlige transportmetoder. Dermed også bidra til å innfri Heidenreich sitt ambisiøse mål om å redusere utslippene med min. 70 prosent innen 2030, sier en stolt transportsjef i Heidenreich, Mats Orud Johansen, i en pressemelding.

- Smidig løsning på takstativet

- Ved å bytte fra en varebil med fossilt drivstoff til en el- varebil så reduserer vi utslippene med ca. 67 prosent pr. bil. Disse varebilene kommer også en utrolig smidig løsning på takstativet, som effektivt gir oss muligheten til å sende lengre rør også med varebilene. Disse måtte vi tidligere måtte sendt med lastebiler, og en elektrisk varebil gir betydelig lavere utslipp enn en lastebil, sier Orud Johansen.

Helelektrisk leiebil

- Vi har gjennom flere år hatt et tilbud til våre kunder i Trondheim om leiebil. Dvs at våre kunder kan booke denne leiebilen om de har driftsstans i egen bilpark pga. service, reparasjon etc. Vi har i løpet av kort tid en helt ny leiebil i drift i Trondheim og den tidligere leiebilen byttes nå ut til en ny helelektriske leiebil. Denne leiebilen er selvsagt tilrettelagt og utstyrt med verktøyet som våre kunder trenger i hverdagen, understreker han.

- Andelen av El- biler i vårt salgskorps var i 2020 på kun 15 prosent. Vår målsetning innen 2030 er at denne andelen skal ligge på minimum 94 prosent. Vi ser allerede en fantastisk endring fra 2020 og pr. 31.12.2022 så er andelen allerede på 68 prosent, som igjen gir en reduksjon i utslippene på over 30 prosent i forhold til 2020, sier Mats Orud Johansen avslutningsvis.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår