Her blir det mye rør

 
Her blir det mye rørFoto: Messe Düsseldorf/ctillmann)
Messen «Tube» arrangeres 16 – 20 april i Düsseldorf i Tyskland, og samler nær 40 000 fagfolk fra over 100 land.

Av Pål Engeseth

- Messen arrangeres i lokalene til Messe Düsseldorf, annen hvert år. Den går over fem dager, og har blitt en messe bransjen legger merke til og verdsetter, fortalte prosjektdirektør Friedrich-Georg Kehrer under en pressebriefing i Stockholm nylig.

- Messen startet med fokus på metallrør, men har utviklet seg til også å omhandle alle typer koblinger, sementrør, plastrør og tilstøtende produkter. Det vil også være et enda sterkere fokus på glassfiberkabler enn tidligere. Med dette ivaretar messen den økende bruken av glassfiberkabler innen energi-, bygg- og telekommunikasjonssektoren, sa Kehrer.

- Det vil stilles ut maskiner og anlegg for produksjon, ferdigstilling og etterbehandling av rør og rørledninger, råmateriale til rør, brukte maskiner, prosessteknisk verktøy, hjelpestoffer, måle-, styrings- og regulerings- teknikk, utstyr for tilstandskontroll og testing, samt demonstrasjon av OCTG-teknologi. Stålwire-, kabel- og rørbransjene ser lyst på fremtiden. Stigende investeringer på verdensmarkedet sørger for god stemning i den globale stålindustrien, understreket han.

«Tube», som arrangeres sammen med messen «Wire», er Messe Düsseldorf sin største fagmesse. På «Wire» har utstillerne per midten av januar et bestilt areal på om lag 65.200 kvadratmeter å boltre seg på, og for «Tube» har utstillerne et bestilt areal på 52 400 kvadratmeter. I tillegg kommer arealer til rene publikumsområder, gangareal, og serveringssteder, fordelt på 16 messehaller. Det er forventet rundt 70.000 internasjonale besøkende.

På årets utstillerliste har vi hittil kun funnet to norske utstillere. Conoptica AS, med adresse Klæbu og Skiens-bedriften EFD Induction AS. Conoptica produserer og selger optiske måleverktøy. Bedriften fikk eksportprisen i 2012. EFD Induction er ledende innen standardisering og leverer energiforvaltningssystem som identifiserer og synliggjør dårlig energiforbruk.

Prosjektdirektør Friedrich-Georg Kehrer kunne fortelle at «Tube» og Wire» i år har vokst i areal med nær 10 prosent, siden messen for to år siden.

– Mye av årsaken til veksten i areal, er at mange av utstillerne har med seg mye maskineri og utstyr for å vise frem på stand. Det vi dessuten ser, er at besøkende bedrifter målrettet kommer til «Tube» og «Wire» for å finne sine samarbeidspartnere og løsninger. Forskjellen er at bedriftene før kanskje sendte fem representanter for å besøke messen. På grunn av effektivitetskrav og skjerpet økonomi, kommer det i dag ofte bare en representant fra hver bedrift, fortalte Kehre.

På grunn av sprengt kapasitet, er Messe Düsseldorf allerede i gang med en ny utvidelse, en stor ny messehall til nærmere 140 millioner Euro.
– Både vi og konkurrentene våre trenger fortsatt å utvikle oss, avsluttet prosjektdirektøren smilende, mens han  presenterte den gigantiske nye messehallen for de fremmøtte i Stockholm.

Bildet: Prosjektdirektør Friedrich-Georg Kehrer. (Foto: Pål Engeseth)


 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle