Her er nye Pro Ace

 
  • Her er nye Pro Ace

    Her er nye Pro Ace

  • Produktsjef Fred Berggren (til venstre) og ansvarlig for firmabil og varebil, Hans Petter Bakken har store forventninger til nye Pro Ace. Bak ser vi den lille utgaven til venstre og mellomstørrelsen.

    Produktsjef Fred Berggren (til venstre) og ansvarlig for firmabil og varebil, Hans Petter Bakken har store forventninger til nye Pro Ace. Bak ser vi den lille utgaven til venstre og mellomstørrelsen.

Forrige
Neste
 
Torsdag morgen avduket Toyota Norge den nye Pro Ace, som kommer på markedet i Norge i juni. Forventningene hos det norske hovedkontoret til den japanske bilen er store.

Tore Kubberød (tekst og foto)

– Vi er veldig spente. Dette er noe helt annet enn forgjengeren. Mens forrige generasjon Pro Ace var noe Toyota utviklet på rekordtid så har de nå jobbet lenge for å lage en oppdatert varebil med personbilegenskaper, moderne design, optimale kjøreegenskaper og comfort i toppklassen, sier Hans Petter Bakken, ansvarlig for firmabil og varebil hos Toyota Norge.

Til ære for et lite knippe journalister foretok Toyota Norge torsdag morgen en høytidelig avduking av nye Pro Ace.

–  Nye Pro Ace kommer i tre forskjellige lengder. Den minste, som vil konkurrere i «Pizzabil-klassen» er 4,6 meter lang, den mellomste 4,96 meter mens den lengste utgaven blir på hele 5,3 meter. Det er den mellomste varianten som blir lansert i Norge i juni. Compact-utgaven kommer i september, mens den lengste først blir lansert i Norge på slutten av året, sier produktsjef Fred Berggren.

Det er den mellomste bilen, som lanseres først, Toyota Norge har mest tro på når det gjelder volumsalg.

– Håndverkere flest trenger ikke større bil, fordi det meste av varer i dag leveres direkte på byggeplassen. Samtidig er den mellomste varianten romslig, har plass til tre paller og en får med seg såpass lange gjenstander som 3,55 meter. I tillegg til lasterommet kan man åpne en luke og stikke de lengste gjenstandene inn under passasjersetet. Passasjersetet kan for øvrig slås opp slik at det er plass til ytterligere 500 liter med varer.

– Med tanke på at håndverkerne bruker veldig mye tid i bilen, og kanskje også må gjøre kontorarbeid der, så er det også laget en pakke med PC-feste slik at bilen blir et rullende kontor.

Toyota-toppene i Norge synes det er stas at de får anledning til å lansere den nye generasjonen Pro Ace allerede i juni.

– Ned det så er vi blant de aller første landene i Europa. Majoriteten av land slipper ikke bilen før i september. Årsaken er at Norge er nummer to i Europa på antall solgte enheter med Pro Ace.

Nye Pro Ace fås med to dieselmotorer på 1,6 og 2,0 liter med forskjellige ytelser og girkasser, og Toyotas Stop&Start-system. Motorene varierer fra 95 til 180 hestekrefter. Utslippskravene Euro 6 tilfredsstilles med god margin.

Nyttelasten på de to minste modellene er 1000 kilo, mens den store får en kapasitet på 1400 kilo. Tillatt hengervekt er henholdsvis 1800 og 2500 kilo.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår