Historisk utslippskutt - allerede i 2021!

 
Historisk utslippskutt - allerede i 2021!Rune Flengsrud, administrerende direktør i Ahlsell Norge og Elisa Gasperini, leder for bærekraft og samfunnsansvar
En av Norges største grossister tar nå ansvar for å gjøre en forskjell for kundene og hele bygg- og anleggsbransjen. I løpet av 2023 skal Ahlsell Norge kutte tilnærmet alle klimagassutslipp knyttet til varetransport ut til kunder – og hele 70 % av utslippskuttene skjer allerede i år.

Det ambisiøse målet – og tiltakene som nå følger – er et resultat av en hel organisasjon med mennesker som brenner for bærekraft. Ahlsell Norges målsetting er å redusere klimapåvirkningen fra vår transport til kundene vesentlig, noe som er en viktig del av Ahlsell-konsernets overordnede bærekraftstrategi.

— Vi kan oppnå så store kutt allerede i 2021 ved å erstatte dagens dieselbruk med elektrisk fremdrift og fossilfritt biodrivstoff (HVO). Deretter går vi gradvis over til biogass og mer elektrisk fremdrift – slik at vi til slutt blir tilnærmet utslippsfri. Omleggingen av transportkjeden medfører en stor investering for Ahlsell, forteller Rune Flengsrud, Administrerende direktør i Ahlsell Norge. 
 

Rune Flengsrud, administrerende direktør i Ahlsell Norge


Fra bærekraft til konkurransekraft
Med den tunge satsingen på utslippskutt håper Ahlsell å senke miljøavtrykket samtidig som kundenes konkurransekraft på bærekraftkriterier øker.

— Vi ønsker at både offentlige og private aktører kan vektlegge miljø sterkere i anbud og kontrakter, siden vi nå vet at det er mulig å kreve fossilfrie leveranser til bygg og anlegg. At selskaper som Ahlsell går i front kan blant annet føre til en raskere utbygging av EL-lading og fylling av biogass for tungtransport, mer kapasitet på tog, og en enda mer aktiv miljøpolitikk innenfor transport. Da kan vi virkelig bevege oss i retning av å ha en bedre samvittighet overfor neste generasjon, sier Flengsrud. 

Slik gjennomføres det historiske utslippskuttet
Etter det første store kuttet i 2021, vil Ahlsell i løpet av 2022 redusere utslippene med ytterligere 20%. Dette gjøres ved å fase inn enda mer biogass på langtransport. Biogass betraktes som fossilfritt og lavutslipp, og vil bidra sterkt til å redusere den store kakebiten i Ahlsells utslipp – som er tungtransport. Stortinget har nylig besluttet å likestille biogass med elektrisitet i alle relevante sammenhenger, samtidig som støtten til utbygging av infrastruktur og kjøretøysubsidiering oppskaleres.

Rune Flengsrud, administrerende direktør i Ahlsell Norge og Elisa Gasperini, leder for bærekraft og samfunnsansvar


Om to år ser Ahlsell Norge for seg å gjøre de siste implementeringene som skal til for å kutte tilnærmet alt utslipp fra egen transportvirksomhet ut til kundene ved full overgang til biogass og elektrisitet.

Håper på positive ringvirkninger
Flengsrud håper tiltakene skaper positive ringvirkninger i hele bransjen.

— Vi håper selvsagt vår satsing fører til at andre lar seg inspirere, avslutter han.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår