Historisk vinner av rør-pris

 
Historisk vinner av rør-prisIngeborg-nettverkets styreleder Eli Hermine Heyerdahl overrakte en historisk Ingeborg-pris til Mari-Ann Amundsen i Søstrene Amundsen Rørleggerbedrift AS i Oslo. Foto: Odd Borgestrand
BYGG REIS DEG 2019: Tidenes første Ingeborg pris fra rørbransjens Ingeborg-nettverk ble delt ut under Inspirasjonsdagen på Bygg Reis Deg i ettermiddag. Vinner ble Mari-Ann Amundsen i Søstrene Amundsen Rørleggerbedrift AS i Oslo.

Av Odd Borgestrand

Prisen skal nå deles ut hvert år til en person eller organisasjon som løfter kvinner i rørbransjen eller som på en annen måte har gjort en innsats i arbeidet med å øke kvinneandelen til rørleggerfaget.

Foregangskvinne
Mari-Ann Amundsen får prisen fordi hun har vært en foregangskvinne i bransjen, - en tydelig stemme som er engasjert, svært synlig, en rollemodell og en god ambassadør for faget. I tillegg har hun vist stor kreativitet i sin kommunikasjon for å rekruttere både kvinner og menn til rørbransjen.  Hun er dessuten utnevnt til landets første kvinnelige oldermann i Oslo Rørleggerlaug.

Prisen kom totalt overraskende på oldermannen i Oslo Rørleggerlaug.

-Den så jeg ikke komme. Nå ble jeg virkelig satt ut. Jeg skulle ønske dere kunne gitt meg et hint, så hadde jeg pyntet meg litt, sa en noe brydd men glad prisvinner. Hun ble tildelt et flott diplom og en gave i form av en valgfri mat-opplevelse.  For Mari-Ann Amundsen blir det en stor dag. Torsdag kveld skal hun nemlig holde sitt første laugsmøte i Oslo med utdeling av mesterbrev til ni nye mestere. Blant disse er det tre jenter, og det blir en historisk begivenhet. At mesterbrevene i tillegg skal deles ut av en kvinnelig oldermann kommer neppe til å skje igjen, mente hun.

Hun takket juryen for valget og tilliten hun ble vist. -Diplomet vil henge godt synlig på jobben hos oss, sa en stolt prisvinner.

Brødre og søstre
Firmaet hun i dag driver het opprinnelig Brødrene Amundsen Rørleggerbedrift og var drevet av far og onkel Amundsen. Søstrene Mari-Ann og Line hadde overhodet ingen tanker om å følge i farens fotspor.

Mor Amundsen syntes at Mari-Ann burde bli journalist eller advokat. Selv hadde hun mest lyst til å bli bilmekaniker. Hun hadde alltid likt å lage ting. Bygge, reparere og fikse – det var det som var gøy, fortalte hun for en tid tilbake til bladet FriFagbevegelse.

Lillesøster Line ville bli veterinær og jobbet gratis på en veterinærklinikk for å få en fot innenfor. Begge hjalp de til i faren og onkelens bedrift.

– Da jeg begynte hos pappa, skjønte jeg raskt at dette var noe jeg kunne trives med, fortalte Mari-Ann Amundsen, som altså ble historisk som prisvinner av Ingeborg-prisen.
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår