Høiax utvikler smartbereder med skyløsning

 
Høiax utvikler smartbereder med skyløsningBildet: Fra venstre teknisk sjef Reidar Olsen, kommersiell direktør Hans Wernersen og administrerende direktør Thomas Buskoven
Høiax sin nye generasjon varmtvannsbereder med skyløsning, «Høiax Connected», er nå ferdig utviklet.

- Det foregår nå felttesting ved flere husholdninger lokalt i Fredrikstad. Bedriften planlegger produksjonsstart allerede i sommer, sier Thomas Buskoven, administrerende direktør i Høiax AS, i en pressemelding.

Høiax Connected er en helt ny generasjon varmtvannsbereder som gir mulighet til styring fra mobile enheter og appen myUplink. Høiax Connected er blant annet kompatibel med Futurehome (Telia) smarthussystem.

- Sammen med Futurehome har vi utviklet en sky-løsning, og Høiax Connected kan nå inngå som en del av smarthjemløsningen. Smartberederen har et intuitivt display, slik at den også kan styres uten APP. Oppvarming av varmtvann utgjør normalt en stor del av strømforbruket i hjemmet.

- Med Høiax Connected kan du nå kontrollere forbruket av strøm og dermed styre unna høye effekttopper, som kan bli dyre med dagens strømtariffer. Berederen kan fungere som et energibatteri, fordi den via informasjon fra smarthjemsystemet kan lagre varmtvann når strømmen er billigst. Man kan også fjernstyre varmtvannsberederen i hytter og i ferietider, sier Buskoven.

- Dette produktet har vært etterlengtet og er nyskapende innen utvikling av varmtvannsberedere. I dagens samfunn er vi vant til å kontrollere det meste og med Høiax Connected vil man nå kunne få et mer aktivt forhold til berederens energiforbruk, sier han.

- Samarbeid med Regnskogfondet Bærekraft er en viktig del av identiteten til Høiax, og vi jobber kontinuerlig for å kunne oppnå et best mulig klimaregnskap. Høiax bidro i fjor til å hindre avskoging av 4000 regnskogtrær og utslipp av 5400 tonn CO2, og vi skal videreføre dette arbeidet med Høiax Connected. Hver solgte smartbereder vil anslagvis redde fem trær fra ødeleggelse, og hindre utslipp av 6,75 tonn CO2 – i et år, sier Thomas Buskoven avslutningsvis i pressemeldingen.

FAKTA:
• Høiax Connected kan redusere strømforbruket på flere måter
• Intuitivt display på berederen
• Med myUplink APP styrer du varmtvannsberederen fra smarttelefonen, og det kan også tilpasses andre smarthussystemer dersom ønskelig
• Feriemodus, mulighet for fjernstyring av varmtvannsbereder på hytta
• Kommer i kommersielt salg etter sommeren 2021.

Teknisk informasjon:
• Automatisk legionella-program
• Flere forskjellige driftsmoduser
Kommer i kommersielt salg etter sommeren 2021.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår