Høy effektivitet og kortreist kvalitet i prestisjeprosjekt på Tasta

 
Høy effektivitet og kortreist kvalitet i prestisjeprosjekt på TastaGodt fornøyde med tidsbesparende installasjon. Fra venstre: Gaute Brandeggen (prosjektleder Simex rør), Skjalg Lima (daglig leder Simex rør) og Andrius Draugystes (rørlegger Simex rør)
I Eplestien like ved Tasta Senteret bygger Ineo Eiendom bærekraftige og arkitekttegnede boliger i massivtre. Totalentreprenøren som står for utførelsen av prosjektet er Sola Bygg AS, som har levert totalentrepriser for boliger, skoler, idrettshaller og forretningsbygg siden 2018.

VVS Prefab har, i samarbeid med Unopax og kunde Simex Rør AS, levert komplette prefabrikkerte sjakteskap med rørføring, teknisk vekslermodul med tappevann og varmefordelere, samt integrert toalettsisterne. Alt er komplett i en enhet, levert monteringsklart på byggeplass. Løsningen er den første i sitt slag i Norge, og monteres i sin helhet på bare en time! Se monteringsvideo her.

- Løsningen er optimal for effektivisering på byggeplassen. Ved å levere prefabrikkerte løsninger vil rørleggeren bruke mindre tid på både montering og logistikk, og det vil bli mindre avfall, sier Odd Johan R. Dias, salgssjef for VVS Prefab. -Dessuten testes systemene før de blir levert, for å minimere risikoen for feil. Daglig leder i Simex rør AS, Skjalg Lima, forteller at han er meget fornøyd med produktet, og at installasjonen går over all forventning. Én rørlegger monterer, isolerer og kobler til hvert skap med sjaktløsning på en time!

Den tekniske løsningen
Teknisk modul i skap er VVS Prefab sin PRE-XV 3-rørsmodul med tappevannsveksler. Modulen er tilpasset til nyutviklet sjakteskap fra Unopax som har eget rom for gjennomføring av alle sjakterør til VVS: Kaldtvannsforsyning, sprinkler, avløp og varme tur/retur. Alle koblinger ligger på innside av skapkasse og er derfor lekkasjesikret.

VVS Prefab Pre-XV unit, er en komplett enhet for distribusjon av gulv-/radiatorvarme, varmt og kaldt tappevann i en bolig/leilighet. Enheten kan leveres etter behov når det gjelder antall varmt- og kaldtvannsuttak samt uttak for varmesystemer. Enheten har en innebygd varmeveksler for produksjon av VV, hvor varmen hentes fra varmeanlegget. Pre-XV brukes fortrinnsvis i byggingen av nye leiligheter/boliger. Varmeveksleren benytter byggets varme-/fjernvarmeanlegg, til VV-produksjonen, noe som betyr at det tradisjonelle distribusjonssystemet for tappevann utgår.

Ett 3-rørssystem vil gi kostnadsbesparelser i form av enklere infrastruktur. Det er vært å merke seg at løsningen kan tilpasses alle systemer, også 5-rørssystemer og enkel tappevannsløsning.  

Lokal produksjon og tilgjengelig kompetanse
VVS Prefab forteller at en stabil og tilgjengelig produksjon i Norge har blitt enda viktigere under pandemien. Flere kunden opplever fordelene med en sikker leveranselinje og tilgjengelige fagfolk. -Vi ser frem til å levere enda flere innovative og spesialtilpassede løsninger i fremtiden, sier Dias avslutningsvis.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår