Hva skjer bak flisene?

 
Hva skjer bak flisene?Bildet: Gunnvald Harila viser fram den enkle løsningen for å transportere vekk usynlig fukt bak membranen. Foto: Tore Kubberød
Gunnvald Harila, som står bak Tromsøfirmaet Molliesafe, spør om boligeiere egentlig er klar over hva som skjer bak fliser og membran på baderommet

Av Tore Kubberød

Nå har den rutinerte håndverkeren tatt patent i en lang rekke land på det han mener er løsningen på problemet. Gründeren Gunnvald Harila har i 40 år jobbet som håndverker og takstmann. Han har lenge grublet på hva som skjer bak membran og fliser på baderommet.

– Våtromsskader er et økende problem. Flislagte vegger og flisfuger holder tett i en periode men etter noen år blir det vått bak flisene foran membranen. Skadene registreres som skjulte skader inn i veggen. I et bad er dessuten temperaturen i dusjen høy, mens det på andre siden av veggen, i det tilstøtende rommet er en mye lavere temperatur, sier han.

- Enten handler det om en yttervegg eller et rom som er betydelig kaldere enn badet. Med denne temperaturforskjellen dannes det kondens bak membranen. Denne kondensen legger seg i form av vann inne i veggen og langs gulvet og forårsaker over tid råte og mugg, sier Harila.

Løsningen Gunnvald Harila har kommet fram til er et produkt han kaller MollieSafe.
– Det er egentlig et latterlig enkelt system. MollieSafe er en ventilasjonsinnretning som fjerner den usynlige fukten bak membranen.

Hele dette intervjuet kan du snart lese i VVS aktuelt nr. 3, som snart er ute hos abonnentene. Dersom du ikke har tilgang på Norges største VVS-fagtidsskrift, kontakt oss gjerne for et uforpliktende prøveabonnement!

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår