Hvem er landets beste rørlegger-lærling?

 
Hvem er landets beste rørlegger-lærling?
BYGG REIS DEG 2019: Landets fremste rørlegger-lærlinger kjemper om NM tittel under Bygg Reis Deg. Vinneren blir kåret lørdag ettermiddag. Vi har møtt to av finalistene og dessuten snakket med både hoveddommer og prosjektleder.

Av Odd Borgestrand

Prosjektleder Are Skaar Nielsen i Rørentreprenørene Norge er imponert over hva han ser. Det er en spesiell situasjon å stå «på utstilling» for alle som går forbi mens svenneprøven blir avlagt, mener han. Han er samtidig også bekymret over at alt for mange stryker til svenneprøven. Det er gått 11 år siden organisasjonen startet kampen om å få et eget VG2 for rørleggerfaget. I 2021 starter endelig dette studiet, og kanskje er dagens læreplaner ikke gode nok. Nielsen tror løftet vil komme med den nye læreplanen i VG2. Neste mål må være rørleggerutdanning fra VG1.

God rekruttering
Hoveddommer Helge Andersen mener svenneprøva som gjennomføres på Lillestrøm denne uka dekker hele utdanningen innen rørleggerfaget. Han er glad for at begge kjønn er representert i finalen, og han gleder seg også over god søkning av jenter som følge av den jobben Ingeborg nettverket utfører.  Rekrutteringen til yrket er meget god, mener han, men han er bekymret over frafallet. Alt for mange slutter i yrket for tidlig, mener han.


Møt to av finalistene i videoen:


 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår