Hvem er Norges hyggeligste håndverker?

 
Hvem er Norges hyggeligste håndverker?Illustrasjonsbilde
I løpet av fire måneder er 1162 håndverkere fra nord til sør nominert som Norges hyggeligste håndverker. Nå er 22 håndverkere klare for finalen. Du kan være med å påvirke hvem som vinner.

– Å velge ut finalistene blant over tusen nominerte håndverkerne er en nesten umulig oppgave. Norge er fullt av hyggelige og dyktige fagfolk som står på i både små og store bedrifter. Det har vi sett gjennom de mange nominasjonene som har strømmet inn fra kunder, kolleger, ansatte og sjefer, sier Anette Ramstad i en pressemelding. Ramstad er jurymedlem i Norges Hyggeligste Håndverker og politisk rådgiver i Byggenæringens landsforening.

Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra håndverkerbransjen for å skape større stolthet og engasjement for håndverkeryrkene. Det er andre gang kampanjen arrangeres, og engasjementet har vært enormt.

– Nominasjonene har kommet fra hele landet, fra alle bransjer og i alle aldre. 2444 nominasjoner har kommet inn og over 210 000 stemmer er registrert. Dette er en bekreftelse på det vi har visst lenge - at det finnes utrolig mange hyggelige og dyktige håndverkere der ute. Og fortsatt er det mange som ikke er nominert, sier Ramstad.

Tall fra Prognosesenteret viser at nordmenn bruker over 70 milliarder på oppussing i året - mer enn noe annet land i Europa. Administrerende direktør Christel Borge i småbedriftenes mobilselskap Dipper er en av initiativtakerne bak Norges Hyggeligste Håndverker. Hun mener at Norge stopper opp uten håndverkere, og at det derfor er viktig at dyktige og hyggelige håndverkere løftes fram.

– Faglig dyktighet, seriøsitet og erfaring er ikke det eneste som er viktig når vi velger håndverker. Håndverkere forteller at de jobber tett på all slags folk og at gode samarbeidsevner og dialog også er viktig for sluttresultatet. Men hvorfor er det nesten bare de dårlige håndverker-historiene vi hører? Nettopp derfor er vi på jakt etter håndverkere med glimt i øyet og som gir det lille ekstra. Vi vet at det er mange av dem der ute,  sier Christel Borge. Vinneren kåres 15. september

Hvem som går til topps i konkurransen, blir avgjort 15. september under Boligmessen i Telenor Arena. Jurymedlem Ramstad fra Byggenæringens landsforening innrømmer at juryen har en vanskelig jobb foran seg:

– Det er 22 meget sterke kandidater som er i finalen, men til slutt må vi ta en avgjørelse om hvem som skal gå helt til topps. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med finalistene de neste ukene og er sikker på at vi finner en verdig vinner til slutt, sier Anette Ramstad i Byggenæringens landsforening.

Finalistene innen hver bransje:

Lærling:

Rannveig Johanne Hugdal, Trondheim
Ole Kristian Hugøy, Flora
Ole Einar Mehus, Ullensaker

Murer:

Tommy Øiongen, Nord-Odal
Kenneth Løken, Arendal
Kenneth Eriksen, Bergen

Maler:

Johnny Jensen, Andebu
Ronny Enger, Nøtterøy
Marju Susanna Ballo, Vadsø
Tore Kleppe, Os

Snekker / tømrer:

Terje Gangstø, Arna
Jonas Andre Fjeld, Kongsvinger
Linda Jensen, Halden

Elektriker:

Frank Dåbu, Arendal
Tore Lambrechts, Sandnes
Trygve Borge, Arna
Ole Kristian Svarstad, Sykkylven

Rørlegger:

Hussain Fares,Oslo
Jesper Falkenberg Paaske, Sykkylven
Robin Sæther, Steinkjer

Åpen kategori: andre bransjer:

Jon Erik Sommer, glassmontør, Alstahaug
Lars Martin Skovly, kuldemontør, Fredrikstad

Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra mobilselskapet Dipper og Mittanbud og gjennomføres i samarbeid med Byggenæringens landsforening (BNL), Mesterbrev, Volkswagen Nyttekjøretøy, Samsung, TOOLS, Jotun, Boligmessen, Loyds, Hultafors og Epoq.

Målet med kampanjen er å skape stolthet og positivt engasjement for håndverkeryrket. Kampanjen gjennomføres for andre gang, og i fjor ble Sveinung Tofteland fra Søgne kåret til Norges Hyggeligste Håndverker.

Vinneren kåres av en fagjury under Boligmessen i Telenor Arena lørdag 15. september kl. 13.30. Kriteriene for å vinne er en kombinasjon av faglig dyktighet, service og gode kundeopplevelser. I tillegg til å kåre Norges Hyggeligste Håndverker, skal det i år også kåres vinnere innenfor de individuelle bransjene: lærling, murer, maler, snekker/tømrer, elektriker, rørlegger og en åpen kategori.

Les mer på http://norgeshyggeligstehaandverker.no/
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår