Hvem vil drifte Lier VVA sine toppsystemer?

 
Hvem vil drifte Lier VVA sine toppsystemer?Illustrasjonsbilde: Getty Images
AKTUELLE PROSJEKTER: Lier kommune søker leverandør til av drift og vedlikehold for Lier VVA sine anlegg og toppsystem.

Av Bjørn Laberg

Anskaffelsen gjelder:

- Service Level Agreement (SLA)
- Arbeider nødvendig for overtagelse av SLA
- Leveranse av komplett FDV system
- Omstrukturering av dagens PLS struktur.

Toppsystemet til Lier kommune består av cirka 8000-10000 tags, som presenterer verdier, data og styring av følgende:

- 52 pumpestasjoner 
- 8 vannstasjoner
- 4 renseanlegg

Litt fra konkurransegrunnlaget:

• Lier VVA ønsker en leverandør med bred kompetanse innafor vannbehandling og rensing av avløpsvann. Oppdraget omfatter praktisk utøvelse av driftsassistanse med tekniske og administrative tjenester for de anleggene som er tilsluttet kommunen. For utøvelse skal det tilbys en arbeidsgruppe som består av oppdragsleder/daglig leder, stedfortreder for daglig leder og oppdragsmedarbeidere. 

• Leverandøren vil stå sentralt i Lier VVA sine arbeider med å vedlikeholde, utbedre og modernisere sine anlegg. Det foreligger også planer om et større IKT- prosjekt for å modernisere løsninger i kommunen. Dette gjelder tilknytning av SCADA og FDV systemene til en større, sentralisert skybasert plattform i fremtiden. Det vil derfor være naturlig at dette også tas hensyn til, angående leverandørens kompetanse.  

• Driftskontrollsystemet til Lier VVA består av toppsystemet Citect SCADA og Siemens PLS i felt. Per dags dato har Lier VVA en Service og vedlikeholdsavtale med Guard Automation for anleggene, men kontrakten utgår 1. januar 2022. Det skal innen denne datoen ha blitt utført alle nødvendige arbeider og leveranser, inkludert leveranse av komplett FDV system, for å sikre uhindret drift av alle systemer.

• All programmering og blokker utviklet for PLS og SCADA skal være åpne, og eies i sin helhet av Lier VVA. Det skal ikke forekomme låste elementer som ikke kan endres av andre aktører, eller ikke skal være tilgjengelig for selskaper de oppfatter som konkurrenter.

• Det legges opp til en Service Level Agreement (SLA)- avtaleperiode på 4 år, med mulighet for 2x2 års utvidelse ved utløp av avtalen. Avtalen vil settes i kraft 1. januar 2021. Anskaffelsens verdi anslås til 8 millioner kroner.

Tiltakshaver: Lier Vei, Vann og Avløp Kf
Tilbudsfrist: 12. oktober 2021

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår