Hver dag produseres det for to milliarder

 
Hver dag produseres det for to milliarderAdministrerende direktør Jon Sandnes i Byggenæringens Landsforening forteller at byggenæringen har vært en vekstmotor i Norge de siste to årene.
Administrerende direktør Jon Sandnes i Byggenæringens Landsforening la fram voldsomme tall da han under Bygg Reis Deg presenterte byggenæringens betydning i Norge.

Av Tore Kubberød (tekst)

Sandnes forteller at aktivitetsnivået i norsk byggenæring er svært høyt for tiden.

– Sånn har det vært de siste årene, og etter vår mening vil det fortsette på samme nivå. Byggenæringen er fastlands-Norges og distrikts-Norges største og viktigste næring og vekstmotor.

To milliarder pr dag

Tallene han la fram under åpningskonferansen på årets Bygg Reis Deg er enormt store.

– Bransjen består av cirka 57000 bedrifter, som totalt sysselsetter cirka 230.000 ansatte. Det er imidlertid store mørketall, fordi mange firmaer ikke er store nok til å ta på seg oppdrag og følgelig leier inn midlertidig arbeidskraft og da ofte fra andre land. Derfor er nok sysselsettingen i bransjen en god del høyere.

Jon Sandnes kunne også legge fram tallene for byggenæringens totale produksjon.

– Tallene er enormt høye. I løpet av et år produserer byggenæringen for 482 milliarder kroner. Dette tilsvarer 250 millioner kroner i timen eller en milliard kroner pr halve arbeidsdag.

Nødvendig digitalisering

Toppsjefen for Byggenæringens Landsforening kom også innom digitaliseringen som står sentralt på årets utgave av BRD.

– Digitalisering er ikke noe mål, men et nødvendig verktøy i forhold til både klimaregnskap, effektivisering og at man har bedre kontroll på at det som gjøres holder god kvalitet.

– Jeg mener Norsk byggenæring har potensiale til ytterligere vekst. Næringen er langt framme i utviklingen og jeg mener det gir et grunnlag for en betydelig eksport av tjenester. Hvis du ser på norske byggeplasser er det stadig mer vanlig at tømreren kommer med en Ipad, at arkitekten har på seg VR-briller og at roboter borer hull i betongen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår