Hvordan bygge gulv med elektrisk gulvvarme?

 
Hvordan bygge gulv med elektrisk gulvvarme?Illustrasjonsbilde / Shutterstock
Våtromsnormen beskriver oppbygging av våtromsgulv med elektrisk gulvvarme på en forskriftsmessig og trygg måte.

Gulv med elektrisk gulvvarme skal være utført slik at ikke varmen fra varmeenheten kan føre til antennelse av brennbare materialer, eller til andre skader på materialer i nærheten.

I NEK 400 omtales dette som beskyttelse mot skadelige termiske virkninger. I tillegg ønsker man at varmen fra varmeenhetene i hovedsak går til oppvarming av våtrommet og ikke til for eksempel himlingen i rommet under.

BVN 31.210 Gulv med innstøpte elektriske varmeenheter. Krav til oppbygning gir råd om hvordan man kan bygge opp et våtromsgulv slik at varmeutviklingen fra den elektriske varmeenheten ikke kan skade de andre materialene i gulvkonstruksjonen. Bladet gir også råd om varmeisolering av gulvet slik at man oppnår effektiv energibruk gjennom redusert varmetap.

Unngå tildekking av gulv med elektriske varmeenheter

Ikke glem at områder under gulvmontert inventar må være varmefrie. Varmefrie områder er beskrevet i BVN 45.205. Det frarådes også å plassere godt isolerende gjenstander som skittentøyskurv eller matter på gulv med elektriske varmeenheter. Isolerende gjenstander fører til lokalt høyere temperatur i gulvet og kan påskynde aldring av varmeenheten og membranen, og føre til misfarging av overflatebelegg. Tildekking reduserer også varmeavgivelsen til rommet.

Bladet erstatter blad utgitt i 2002.

Andre nye og reviderte blader i Våtromsnormen:

BVN 50.100 Registrering av produkter. Søknad og vilkår
BVN 62.401 Egenkontroll av arbeider. Bruk av BVNs sjekklister
BVN 34.321 Påstrykningsmembran – systemer og montering
BVN 34.335 Foliemembran – systemer og montering

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår